Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

Članak » Dar*Mar » Poziv učenicama i učenicima

Zadnja izmjena: 16.09.2013. u 12:28

Poziv učenicama i učenicima koji žele više iz ASTRONOMIJE, FIZIKE, INFORMATIKE, MATEMATIKE I DEBATE

Poziv učenicama i učenicima

 

Prijavite se u program izvrsnosti i postanite polaznik nekog od naših razreda+. Proširite i produbite znanje, zadovoljite znatiželju, prihvatite znanstvene i tehnološke izazove, istražujte, natječite se i družite s najboljima, postanite bolji, postanite izvrsni!

Poziv učenicama i učenicima
Što je Centar izvrsnosti Dar*Mar?

Suradničkom aktivnošću Inicijative nastavnika za izvrsnost i Gimnazije u Požegi koncipirali smo Centar izvrsnosti Dar*Mar kao novi međuškolski i međumjesni organizacijski oblik rada s darovitom, talentiranom i marljivom djecom i mladima izvan redovne školske nastave u astronomiji, fizici, informatici, matematici i drugim nastavnim, znanstvenim, tehničkim i umjetničkim područjima.

Centar će razvijati i provoditi programe izvrsnosti sukladno Zakonu, Nacionalnom okvirnom kurikulu, predmetnim kurikulima te odobrenjima Ministarstva nadležnog za obrazovanje. Iduće školske godine počinjemo pokusni rad s pet programa izvrsnosti: iz astronomije, fizike, matematike, informatike i debate, a otvoreni smo za suradnju u razvoju i provedbi programa izvrsnosti iz drugih nastavnih, znanstvenih, tehničkih i umjetničkih područja. Osim s darovitom, talentiranom i marljivom djecom i mladima, u programima izvrsnosti radit ćemo i s njihovim roditeljima, učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima u svrhu osposobljavanja i usavršavanja u razumijevanju i zadovoljavanju potreba darovitih i talentiranih.

Susrete darovite, talentirane i marljive djece i mladih u razredima+ Centra izvrsnosti planiramo započeti u drugoj polovini rujna 2013. godine, prema rasporedu koji će biti naknadno objavljen na mrežnim stranicama www.gimpoz.hr i na oglasnoj ploči u Gimnaziji.

Tko se može prijaviti?

Učenice i učenici koji će sljedeće školske godine (2013./14.) pohađati osnovnu školu od  5. do 8. razreda i srednju školu od 1. do 4. razreda.

Kako se prijaviti?

Prijavnicu možete naći i popuniti online na mrežnim stranicama www.gimpoz.hr te je poslati na adresu darmarcentar@gmail.com, ili je u papirnatom obliku dobiti u Gimnaziji odnosno u vašoj matičnoj školi te je popuniti i predati osobno u Gimnaziji ili poštom dostaviti na adresu: Gimnazija, Centar izvrsnosti Dar*Mar, Dr. Franje Tuđmana 4a, 34000 Požega.

Kada i kako ćemo raditi?

Redovni susreti razreda+ u trajanju od 2 do 3 sata suradničkog učenja odvijat će se u Gimnaziji u Požegi jednom u radnom tjednu (između 17.00 i 20.30 sati) ili subotom (između 8.00 i 13.00 sati) u nastavnim tjednima, a posebni cjelodnevni ili višednevni tijekom zimskog, proljetnog ili ljetnog odmora (kao zimske, proljetne ili ljetne škole i kampovi).

Osim redovnih susreta razreda+, surađivat ćete s istaknutim stručnjacima i nastavnicima mentorima u izradi praktičnih radova i provedbi istraživačkih projekata, samostalno ili timski. Učenje će se odvijati i na daljinu putem Interneta i sustava za e-učenje.

Važno!
  • Možete se prijaviti za više predmeta (programa).
  • Za upis u Centar nužan je pristanak roditelja/skrbnika.
  • Pohađanje programa je besplatno!
  • Više o Centru na mrežnoj stranici www.gimpoz.hr!
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 84721
Vezani dokumenti
 
Prosinac 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici