Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

Požeška Gimnazija okreće novi list

Dr. sc. Vesna Vlašić nova je ravnateljica Gimnazije u Požegi

Autor: Mateja Ostojić, 2.b

Uprava škole od 1. je lipnja u rukama dr. sc. Vesne Vlašić, prve žene na mjestu ravnatelja u povijesti Gimnazije u Požegi.

Tko je nova ravnateljica?

Dr. sc. Vesna Vlašić rođena je Požežanka. Nakon završene Gimnazije, studira na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje završava studije Jugoslavenskih jezika i književnost te Komparativnu književnost. Titulu doktorice znanosti stječe 2010. godine. Gospođa Vlašić imala je raznolik i zanimljiv profesionalni put, naime, radila je u nekoliko osnovnih škola te u Kaznionici u Požegi, a posljednje radno mjesto bilo je mjesto pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti u Požeško-slavonskoj županiji. Iza sebe ima tridesetak znanstvenih i stručnih radova, a napisala je i djelo o životu Požežanki u 19. i 20. stoljeću naslova „Ispred ženskog zrcala – požeška snaha Hermina Tomić“. Zanimljivo je spomenuti da je bila i predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Požegi, a za svoj rad na kulturnom uzdignuću drage nam Požege nekoliko je puta dobila pohvale od hrvatskih uglednih akademika.

Novi planovi za Gimnaziju

Nova ravnateljica vrlo je dobro upoznata s problemima s kojima se Gimnazija bori već dulje vrijeme budući da je bila član Školskog odbora. Kao najveće probleme koje će u budućnosti nastojati riješiti ističe dugove, problem sportske dvorane te poticanje intelektualnog razvoja darovitih učenika. Gospođa Vlašić ističe kako joj je najveća motivacija vratiti Gimnaziji izgubljeni sjaj kroz promjene koje će nastojati uvesti u školu.

Gospođi Vlašić želimo dobrodošlicu na novo radno mjesto te mnogo uspjeha u daljnjem radu.

 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 5280
 
Siječanj 2020
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici