Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
20.11.2018. u 09:06
 

Natjecanje iz napredne edukacijske robotike

Drugo mjesto na MakeX natjecanju

 

Natjecanje s mBotivima organizira se za učenike osnovnih škola. S njima već treću godinu rade mentori iz Gimnazije. Same pripreme i rad odvija se u zgradi Gimnazije u Požegi. Naš početak s robotima bio je upravo rad s mBotovima.

Drugo mjesto na MakeX natjecanju

U ovo je natjecanje bilo uključeno preko 500 osnovnih škola i ustanova. Natjecanje je podijeljeno na regije. Unazad dvije godine prvaci smo regije Požega u programiranju s  mBotova. To nam je omogućilo da se uključimo u natjecanja MakeX u kojem su sudjelovali prvaci svih regija u Hrvatskoj.

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) po prvi puta u Hrvatskoj organizira ovakvo natjecanje na kojem sudjeluju najbolji iz Croatian Makers lige. IRIM je za ovo natjecanje, kao i u svojim drugim projektima svim sudionicima donirao opremu za sudjelovanje – čime su svima osigurali jednake prilike i mogućnost za rad.

Natjecanju je održano u subotu, 10. studenoga 2018. u OŠ Jure Kaštelana u Zagrebu.

U ovom natjecanju timovi su se sastojali od maksimalno dva natjecatelja iz jedne ustanove. Zadaci i natjecanje osmišljeni su tako da timovi moraju suradnički rješavati zadatke kako bi postigli što više bodova.

Našu ekipu činili su učenici osnovne škole Fran Josipović i Dino Milevoj. S njima su radili mentori - profesorica Ljiljana Miletić i Filip Jamuljak, učenik 2.a razreda.

Tema natjecanja bila je “Plavi planet” – timovi su rješavali zadatke poput sortiranja smeća, čišćenja zagađenja u vodama, rastavljanja starih termalnih energetskih stanica i monitoriranja kvalitete zraka koristeći mBot robote. U ovom natjecanju timovi su slučajnom metodom povezani i zajedno rješavaju zadatke. Timovi nisu do početka natjecanja upoznati s kojim timom će biti povezani.

Naša ekipa postigla je izvrstan rezultat i, sa saveznikom OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac, osvojila drugo mjesto.

Autor: dr. sc. Ljiljana Miletić
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 7
Vezane fotografije
 
 
Studeni 2018
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici