Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
26.06.2014. u 08:22
 

Monitoring stanja okoliša u projektu GEL

Terenska nastava u Poljani, Daruvaru i Lipiku

 

Dana 18. lipnja 2014. učenici, profesori i suradnici projekta GEL posjetili su Ribnjačarstvo Poljana, Daruvar i Lipik.

Terenska nastava u Poljani, Daruvaru i Lipiku

U sklopu terenske nastave učenici, profesori i ostali suradnici projekta najprije su se zaputili na Ribnjačarstvo Poljana u blizini Daruvara. Učenici su uz pomoć profesora motrili i snimili stanje okoliša - izveli su mjerenja lokacije, nadmorske visine, vlažnosti i temperature zraka, smjera vjetra te stanja vode.

Razgovarali smo s radnicima koji su nam su nam pokazali i objasnili kakav je posao na ribnjaku i koja je zapravo važnost cjelokupnog ribnjaka. Ribnjačarstvo poljana osnovano je 1902. godine i od tada ima veliku važnost u proizvodnji ribe. Svi ribnjaci su konstruirani tako da voda na jedan otvor ulazi, a kroz drugi izlazi u obližnju rječicu koja se dalje ulijeva u rijeku Ilovu. Direktor Ribnjačarstva Poljana, Milan Božić objasnio nam je kako se ribe hrane: „Prvo se hrana vlakovima razvozi do čamaca koji ju razvoze dalje po ribnjaku. Hrana je stavljena u središnji dio čamca u kojemu se dno može otvoriti i ispustiti hranu, ali se prvo provjereva je li pojedena hrana od prije kako ne bi strunula u vodi. Ribe se hrane ujutro i navečer.“ Također su nam pokazali male ličinke riba stare tek jedan dan. „Tri dana ličinke provode u zasebnim odjeljcima, a nakon toga ih puštamo u ribnjak. Zbog malih ličinki na nasipima se nalaze ovce koje tjeraju bizantske štakore koji jedu ribu. Ovdje je sve veoma povezano i smišljeno.“ - nadodaje Božić.

Nakon obavljenih poslova i obilaska ribnjaka, zaputili smo se u Termalni vodeni park u Daruvar -  Aquae Balissae gdje smo nakon ručka uživali u kupanju. Također smo obišli i Državnu ergelu Lipik gdje smo vidjeli 63 prekrsna konja lipicanca. 

Autor: Marta Ćaćić, 2.e
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 33325
Vezane fotografije
 
 
Siječanj 2020
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici