Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
02.10.2017. u 08:59
 

Međunarodno natjecanje učenika iz edukacijske robotike

WER– otvoreni kup Hrvatske

 

Požeški gimnazijalci sudjelovali na najvećem međunarodnom natjecanju iz edukacijske robotike u Hrvatskoj. Natjecalo se 70 ekipa iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Natjecanje se održalo s robotima Abilix pod pokroviteljstvom IRIM - Instituta za razvoj i inovativnost mladih.

WER– otvoreni kup Hrvatske

U subotu, 23. rujna u OŠ Kajzerica u Zagrebu održan je WER – otvoreni kup Hrvatske: međunarodno natjecanje iz edukacijske robotike koje je dio World Education Robotics (WER).  To je do sada  najveće  međunarodno natjecanje u robotici u Hrvatskoj. Za potrebe natjecanja korišteni su  napredni roboti Abilix. Sve su se ekipe pripremale nekoliko mjeseci da bi se prijavile za sudjelovanje. Osim ekipa iz Hrvatske sudjelovale su i ekipe iz Srbije te Bosne i Hercegovine.Na natjecanju je sudjelovalo 70 ekipa razvrstanih u tri dobne skupine, učenici od 1. do  4. razreda, od 5. do 8. razreda te srednja škola.

Samo natjecanje provodilo se u dvije vožnje nakon čega su se zbrajali bodovi iz oba dijela. Natjecatelji su trebali riješiti zahtjevne zadatke poput zatvaranja mosta, okretanja vjetrenjače, prevrtanja panela, prenošenja rudače u bazu te prenošenja energetskih blokova (VIDEO!). Naši su učenici (Karlo Mroček, Leonardo Marinović, Jure Rončević, Luka Margetić, Filip Jamuljak i Filip Križanac) uložili mnogo truda kako bi se pripremili za ovo natjecanje.

Najviše je upornosti i truda oko razrade algoritma te pisanja programa uložio Filip Jamuljak. Pripreme za natjecanje i sam rad s učenicima odradila je profesorica Ljiljana Miletić. Da sigurno stignemo na natjecanje vodio je brigu profesor Hrvoje Humski. Podršku oko sudjelovanja, odlaska i tijekom samih priprema pružile su nam profesorice Sanja Grabusin i Vanda Louč.

Najbolje plasirane ekipe iz svake dobne skupine plasirale su se na završno, svjetsko, natjecanje u Kini. Za završno natjecanje nedostajalo nam je nekoliko bodova i malo sreće. Ovo nam je tek prva godina kako smo krenuli s natjecanjima u robotici tako da smo zadovoljni sa svime što smo postigli u relativno kratkom vremenu.

Autor: Ljiljana Miletić, prof.
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 1504
Vezane fotografije
 
 
Rujan 2018
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici