Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
09.10.2017. u 18:13
 

Ekonomska škola u Erasmus+ projektima

 

Održana je četvrta mobilnost Erasmus+ programa, a domaćin je bila Ekonomska škola Požega. U Gradskom kazalištu učenici su predstavili svoje projekte sa školama iz Mađarske, Poljske, Cipra, Turske i Portugala. U petak, 6. listopada 2017. godine, u Gradskom kazalištu Požega učenici naše škole pogledali su program predstavljanja Erasmus+ projekta te svih radionica u kojima su učenici Ekonomske škole Požega sudjelovali zahvaljujući tom programu Europske unije.

Ekonomska škola u Erasmus+ projektima

Ekonomska škola Požega  sudjeluje u  više projekata vezanih za Erasmus+ program, a jedan od njih je i Bookpals, u kojemu je s još pet srednjih škola iz Mađarske, Poljske, Cipra, Turske i Portugala. Četvrta mobilnost ovog projekta održana je ovog tjedna, a domaćini su bili učenici Ekonomske škole Požega. Koordinatorica je bila profesorica Lidia Gerstman.
Od učenika smo saznali smo da su  zajedno sudjelovali u raznim radionicama, gdje su im od velike pomoći, između ostaloga, bile i  Gradska knjižnica i čitaonica Požega te udruga POžART. Njihove brojne uratke imali smo priliku vidjeti u Galeriji Ciraki. Marinka Parac, ravnateljica Ekonomske škole, zahvalila se svim sudionicima ovog projekta, a  posebno gostima, na utrošenom vremenu i trudu.  Na kraju programa učenici su izveli dramsku predstavu pod nazivom „Good morning teacher“, autora Deana Lundquista, tako što su organizirane četiri grupe učenika iz svih navedenih škola, uključujući i Ekonomsku školu Požega, te je svaka grupa zasebno nastupila, a najbolja je dobila zasluženu nagradu.

Učenici su istaknuli kako su sklopili brojna prijateljstva, upoznali kulture i živote učenika iz drugih škola i država te doživjeli mnoga divna iskustva zahvaljujući ovom projektu. Ovom su prilikom naši učenici mogli vidjeti prednosti sudjelovanja u Erasmus+ programu pošto se Gimnazija Požega uskoro planira uključiti u projekte poput ovih.

Fotografije: Filip Matić, 4.a

Autor: Mirna Lovrić, 4.a
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 1540
Vezane fotografije
 
 
Rujan 2018
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici