Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
06.11.2017. u 16:48
 

Bi li (bio)2 kemičar?

 

U petak, 3. studenoga 2017., mag. med. biochem. Josipa Raguž održala je učenicima četvrtih razreda predavanje o zanimanju medicinski biokemičar.

Bi li (bio)2 kemičar?

Kako se bliži kraj srednjoškolskog obrazovanja, maturanti se sve više dvoume oko odabira životnog zanimanja. Mnogi učenici još uvijek ne znaju čime bi se željeli baviti. Kako bi se ovaj problem umanjio, Gimnazija Požega radi na informiranju učenika o pojedinim zanimanjima. Zahvaljujući tome, u petak je školu posjetila Josipa Raguž, bivša učenica Gimnazije, koja je uputila učenike u osnove biokemije te im opisala svoj radni dan.

Predavanje Maturanti su saznali osnovne informacije o Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu, gdje se zapošljavaju i, u konačnici, što konkretno rade osobe koje su ga završile. Nekima je predavanje poslužilo i kao izazov jer su doznali da će ove godine samo 35 maturanata iz cijele Hrvatske imati priliku upisati taj smjer, a prosjek učenika koji ga upisuju je 4,81. Gospođa Raguž okupljenima je prezentirala i laboratorijsku opremu napomenuvši kako je nalaz produkt medicinsko-biokemijskog laboratorija te potom objasnila na primjeru značenje njegovih sastavnica. 

Praktični dio u laboratoriju Nakon predavanja, zainteresirani učenici pošli su u Medicinsko-biokemijski laboratorij Sablek. Ondje ih je dočekala topla dobrodošlica. Imali su priliku bolje se upoznati s laboratorijskom opremom, promatrati biološke materijale te poslušati zaposlenike koji su rekli još ponešto o poslu i radnoj atmosferi. Druženje su završili simpatičnim poslasticama pripremljenim u obliku epruveta, krvnih zrnaca i mini-biokemičara.

Učenici su iznimno zadovoljni predavanjem, ponajprije oni koji se žele baviti ovim ili sličnim zanimanjem, jer su iz prve ruke doznali mnogo zanimljivih i korisnih informacija. 

Fotografije: Luka Solina, 2.b

Autor: Mateja Ostojić, 2.b
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 5595
Vezane fotografije
 
 
Siječanj 2020
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici