Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
12.02.2018. u 08:43
 

Susret vijeća učenika najstarijih gimnazija RH

Gimnazijalci u Varaždinu

 

Četvrtak i petak, 1. i 2. veljače, troje naših učenika i ravnateljica proveli su u Varaždinu na Susretu vijeća učenika najstarijih gimnazija RH.

Gimnazijalci u Varaždinu

Učenici Andrej Đeraj (3.e), Bruno Bajić (4.b) i Filip Matić (4.a), u pratnji ravnateljice Vande Louč,  posjetili su Prvu gimnaziju Varaždin. Rad vijeća učenika
Po dolasku na odredište svaka je škola izložila prezentaciju u kojoj su govorili o radu Vijeća učenika pojedinih škola u tekućoj školskoj godini. Sudjelovalo je sedam najstarijih gimnazija iz naše zemlje.

Nakon prezentacija učenicima su uručeni simbolični pokloni dobrodošlice te su ručali u školskoj kantini. Nedugo nakon toga okupili su se na sastanku te raspravljali o aktualnim i potencijalnim projektima. Potom su se zaputili u muzej (Stari grad / Muzej kukaca) te prošetali gradom. Navečer su se svi učenici okupili u varaždinskom kultnom kafiću Exit.

U petak ujutro učenici su sudjelovali i na nastavi. Organizirana je igra mjenjačnica u kojoj su profesori zamijenili uloge s učenicima. Naši su učenici bili na satu Politike i gospodarstva gdje su igrali kahoot kviz i pokazali zavidno znanje. Razmjena idejaKasnije su posjetili Županijsku palaču i Gradsku vijećnicu te su imali priliku upoznati se s nekim projektima Varaždinske županije te saznati kako pridonose obrazovanju u lokalnoj zajednici. Potom je slijedilo još jedno Vijeće učenika, razmjena ideja i dogovori oko buduće suradnje.

Zadnja točka susreta bila je igra treasure hunt. Svi su igrači dobili deset zagonetki koje opisuju značajna mjesta u Varaždinu te su dobili zadatak pronaći ih i okinuti selfie na svakoj lokaciji. Prvo je mjesto osvojila ekipa Gimnazije Požega koja je trčala po snijegu i nije posustajala kako bi obasjala obraz svojoj školi.

Ovaj se susret pokazao kao izrazito edukativan, produktivan i koristan. Učenici naše Gimnazije stekli su nova prijateljstva i nadaju se ponovnom susretu u Požegi gdje bi osmislili zajednički logo, internetski portal i organizirali još brojne edukativne radionice i predavanja.

Autor: Filip Matić, 4.a
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 2010
Vezane fotografije
 
 
Siječanj 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici