Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
21.02.2018. u 13:20
 

Izložba fotografija prof. Jambreka

Flora i fauna kroz objektiv umjetnika

 

Zanimljivi motivi životinjskoga i biljnoga svijeta predmet su fotografija našeg profesora biologije i kemije i zaljubljenika u prirodu, Krešimira Jambreka. Izložbu fotografija možete pogledati u prostorijama Tehničke škole Požega.

Flora i fauna kroz objektiv umjetnika

Rad na zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama, dokumentiranje i determiniranje životinjskih vrsta s posebnim naglaskom na lokalnu faunu vretenaca, leptira i ptica temeljne su odrednice profesorovog bavljenja fotografijom.
Prof. Jambrek surađuje i s Državnim zavodom za zaštitu prirode u monitoringu vrsta ugroženih kornjaša s opisom lokaliteta i fotografijama kukaca. Svoj rad nastoji približiti i učenicima preko facebook stranice Biolog koju je osnovao 2014. godine. Na ovaj način uspostavlja suradnju s učenicima i izvan nastave te potiče promidžbu biologije.
Osnovni mu je cilj zaintrigirati učenike za terenski rad, boravak u prirodi te uočavanje prirodnih pojava i procesa. Također, potiče učenike na zaštitu i očuvanje prirode, biološke raznolikosti i čovjekovog okoliša te samostalno opisivanje i determiniranje biljnih i životinjskih vrsta korištenjem stručne literature.
Svoju ljubav prema fotografiji te biljnom i životinjskom svijetu prenosi na svoje učenike, a njihove radove objavljuje na facebook stranici Biolog.

 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 4057
Vezane fotografije
 
 
Studeni 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici