Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
12.03.2018. u 10:26
 

„Ponos domovine“ ide dalje – gimnazijalci prvi u regiji

Poluzavršnica natjecanja Ponos domovine

 

Naši su gimnazijalci u subotu, 10. ožujka u Vukovaru sudjelovali u poluzavršnici natjecanja „Ponos domovine“ gdje su osvojili izvrsno prvo i treće mjesto od ukupno 10 ekipa te se plasirali na državnu razinu natjecanja!

Poluzavršnica natjecanja Ponos domovine

Nakon što su 1. ožujka sudjelovali u prvom eliminacijskom krugu, od ukupno 17 natjecatelja, njih 10 plasiralo se u drugi eliminacijski krug koji je održan 6. ožujka. U drugom eliminacijskom krugu, od 10 učenika čak je njih 5 prošlo u poluzavršnicu natjecanja te su ostvarili pravo formiranja vlastitih ekipa. Naši su gimnazijalci oformili dvije ekipe – prva ekipa u sastavu: Luka Radić (1.b), Stjepan Štetić (4.b) i Marija Turić (4.b) te druga ekipa u sastavu: Karlo Maček (3.c), Lovro Garić (1.b) i Marija Grgić (1.d).

Poluzavršnica natjecanja održana je u Vukovaru 10. ožujka, a samo natjecanje sastojalo se od dvije etape. U prvom dijelu učenici su rješavali test od 40 pitanja iz područja Domovinskoga rata, hrvatske povijesti, geografije, ekologije i opće informiranosti u trajanju od 30 minuta. Nakon toga uslijedio je sportski dio u kojemu su se učenici natjecali u pet kategorija: skok u dalj, ubacivanje lopte u koš, sprint na 20 metara, bacanje medicinke u dalj i pikado. Nakon zbrajanja svih bodova, naše su ekipe osvojile izvrsno 1. i 3. mjesto od ukupno 10 ekipa.

Treće mjesto osvojila je ekipa u sastavu:

  • Karlo Maček (3.c),
  • Lovro Garić (1.b) i
  • Marija Grgić (1.d),

dok je prvo mjesto zauzela ekipa u sastavu:

  • Luka Radić (1.b),
  • Stjepan Štetić (4.b) i
  • Marija Turić (4.b)

i time se plasirala na državnu razinu natjecanja među 10 najboljih ekipa u Hrvatskoj.

Nakon službenoga dijela natjecanja, učenici i njihovi mentori posjetili su Memorijalni centar Domovinskoga rata gdje su uz stručno vodstvo pogledali neka od naoružanja korištenih tijekom Domovinskoga rata, stalni postav izložbe „Bitka za Vukovar“ te repliku jednoga od logora iz Domovinskog rata, što je na učenike i mentore ostavilo snažan dojam.

Finale natjecanja održava se od 26. do 28. travnja u Zagrebu.

Čestitamo svim učenicima i mentorima koji su ih pripremali, profesorici Nataši Puljašić i profesoru Draganu Silukoviću, a ekipi koja ide dalje želimo puno sreće u daljnjem natjecanju!

 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 2051
Vezane fotografije
 
 
Ožujak 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici