Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
26.04.2018. u 12:48
 

Gimnazijalci obilježili Dane medijske pismenosti

Radio Soundset Požega ŽRP ugostio gimnazijske novinare

 

Dani medijske pismenosti obilježeni su od 19. do 21. travnja 2018. godine. Budući da današnje generacije sve više preferiraju internetske portale te televiziju kao izvor informacija, školske knjižničarke u suradnji s voditeljicom Novinarske skupine, Ivanom Bušić, odlučile su upoznati učenike s jednim od prvih medija - radijom.

Radio Soundset Požega ŽRP ugostio gimnazijske novinare

U četvrtak, 19. travnja 2018., gimnazijske novinarke Mirna Lovrić, Ema Lovrić, Laura Kuretić i Mateja Ostojić u pratnji knjižničarke Anamarije Ivčetić posjetile su radio Soundset Požega te iz prve ruke saznale sve o tom mediju.

Cjelodnevni program osmišljavaju i vode samo tri čovjeka: Danijela Oroz, Goran Bunjevac i Mladen Topić. Učenice su saznale što je njihova obaveza, kako se pišu vijesti, vodi emisija, ali i kako funkcionira sam radio. Kao i svime u ovom modernom dobu, i radijom upravlja tehnologija. Tako su saznale da je prijašnji posao voditelja na radiju, osim čitanja i pisanja vijesti, bio i slaganje glazbe, javljanje na telefonske linije, osmišljavanje tema za emisije, vođenje emisija itd.  Danas su stvari znatno olakšane programom koji sam slaže glazbu, međutim i dalje ima mnogo obaveza koje zaposleni na radiju moraju obavljati. Posao je to koji zahtjeva cjelodnevnu posvećenost i ljubav. Učenice su na kraju ovog zanimljivog posjeta snimile emisiju s voditeljicom. Po prvi put, školske novinarke bile su s druge strane mikrofona, osobe koje odgovaraju na pitanja.

Medijska pismenost jako je važna u današnje doba.  Novinarke su vidjele i drugu stranu ovog medija i poslove koji idu uz njega. Možda se i među njima krije osoba koja će vas u budućnosti pozdravljati iz etera.

Autor: Mateja Ostojić, 2.b
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 3411
Vezane fotografije
 
 
Listopad 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici