Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
03.05.2018. u 09:56
 

Obilježili smo „Noć (dan) knjige“

Kreativne radionice i pub kviz u Gimnaziji!

 

U ponedjeljak 23. travnja 2018. obilježavala se Noć knjige. Zemlje širom svijeta posvetile su jednu noć promicanju pisane riječi. U ovaj pokret uključila se i požeška Gimnazija. Za učenike su pripremljene radionice, kvizovi, čitanje poetskih djela naših literaraca, a svima koji su malo duže zadržali knjigu, taj su je dan mogli vratiti bez naplate zakasnine!

Kreativne radionice i pub kviz u Gimnaziji!

Tema ovogodišnje Noći knjige bio je izgled knjige u budućnosti. U Gimnaziji je na tu temu organizirano čitanje poezije i radionice za 1. i 2. razrede te pub kviz za 3. i 4. razrede.

Program za mlađe učenike

Literarna skupina Gim-lit, kao organizator ovog događaja, pozvala je predstavnike svih prvih i drugih razreda na zabavni program u knjižnicu tijekom trećeg i četvrtog školskog sata. Dan knjige započeo je čitanjem autorskih djela članova Gim-lita. Svoja djela, napisana uz osnovni motiv budućnosti, pročitali su nam: Erin, Ružica, Petra, Lucija, Roko, Matej, Sara, Andrej i Nikolina. Okupljeni su mogli čuti kako gimnazijski pjesnici vide ljubav, knjige, društvo, arhitekturu, hranu i mnoge druge stvari u budućnosti.  Nakon opuštanja uz stihove gimnazijskih literaraca, učenici su dobili zadatak sami prikazati svoja razmišljanja o budućnosti, podijeljeni u skupine. Gimnazijalci su pustili mašti na volju jer su im zadatci bili osmišljavanje pjesama, novinarskih članaka, naslovnica knjiga, glazbe, filma i medija u godinama koje su daleko ispred nas.

Program za starije učenike

Tijekom petog i šestog školskog sata, stariji učenici imali su priliku odmjeriti snage u pub kvizu. Učenici trećeg i četvrtog razreda natjecali su se u poznavanju lektirnih, ali i djela koja su danas popularna među mladima. Kako se čitanje lektira kroz cijelu srednju školu isplatilo, dokazali su učenici 4. d razreda osvojivši prvo mjesto!

Događaji poput ovoga uvijek unese zabavu u učeničku školsku svakodnevicu, a zasigurno je privukao mnoge od njih da pročitaju neka spomenuta djela, a možda i napišu vlastito!

Autor: Mateja Ostojić, 2. b
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 3723
Vezane fotografije
 
 
Listopad 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici