Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
15.05.2018. u 20:21
 

Završnica natjecanja Ponos domovine

Znanjem i igrom na ponos Gimnaziji!

 

Nakon dva eliminacijska kruga i poluzavršnice u Vukovaru, troje se naših učenika plasiralo na državnu razinu natjecanja Ponos domovine u Zagrebu od 26. do 28. travnja gdje su osvojili 10. mjesto.

Znanjem i igrom na ponos Gimnaziji!

Natjecanje Ponos domovine srednjoškolsko je natjecanje edukativno-sportskog karaktera usmjereno jačanju domoljublja i afirmaciji pozitivnih društvenih vrijednosti. Riječ je o natjecanju u formi kviza za polaznike srednjoškolskih programa kojim se provjerava znanje vezano uz Domovinski rat i odgoj, hrvatsku povijest i zemljopis, ekologiju, religiju, moral i etiku, energetsku učinkovitost i slično.

Naši su gimnazijalci uspješno prošli prva dva eliminacijska kruga te se plasirali u poluzavršnicu natjecanja u Vukovaru gdje je su zauzeli izvrsno prvo i treće mjesto, no samo je prvoplasirana ekipa u sastavu: Luka Radić (1.b), Karlo Maček (3.c) i Marija Turić (4.b)  izborila odlazak u Zagreb na finalno natjecanje od 26. do 28. travnja. U završnici natjecanja učenici pokazuju znanje i sposobnosti u trima kategorijama: teorijski dio (pisana provjera znanja), praktični (sportski dio) u kojemu se natječu u čak šest disciplina (pikado, skok u dalj sa zaletom, sprint, vojnički poligon, biciklistički poligon i streljaštvo) te rješavaju projektni zadatak. Naši su se učenici pokazali posebno uspješnima u rješavanju projektnoga zadatka gdje su predstavljali životopis i značaj Andrije Štampara i svojom prezentacijom zauzeli prvo mjesto koje su dijelili s još dvjema ekipama.

Osim zahtjevnoga natjecateljskog dijela, za učenike je organiziran prigodni kulturni program te su tako u pratnji svojih mentora posjetili kazalište Histrionski dom gdje su gledali predstavu Sarmica nakon koje su se susreli s glumcima Ksenijom Pajić, Duškom Valentićem i Mladenom Čuturom, zatim posjetili izložbu Šezdesete u Muzeju za umjetnost i obrt, a za njih je organizirano i predavanje i susret s pomoćnikom ministra branitelja Dinkom Tandarom te Vladimirom Štefancem, autorom knjige Sjećanje na Domovinski rat.

Svečanost proglašenja pobjednika održana je na Oltaru domovine uz nazočnost pjevačkog zbora Gimnazije Sesvete, kuburaša ban Josip Jelačić iz Zaprešića, sesvetskih mažoretkinja i pjevača Mirka Švende Žige. Naša je ekipa zauzela 10. mjesto u ukupnom poretku i vratila se u Požegu obogaćena novim iskustvom, poznanstvima i sa snažnom željom za ponovnim sudjelovanjem dogodine.

Čestitke svim učenicima i njihovim mentorima, profesoru Silukoviću i profesorici Puljašić!

 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 3222
Vezane fotografije
 
 
Listopad 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici