Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
04.06.2018. u 08:22
 

Filip, Luka i Marin na radionici robotike

 

U nedjelju, 27. svibnja, naši učenici Marin Francuz, Filip Jamuljak i Luka Margetić s profesoricom Ljiljanom Miletić bili su na radionici robotike u Zagrebu. Sudjelovali su u radu radionice Rescue Line. Imali su mogućnost upoznati učenike iz Zagreba koji su već nekoliko godina pobjednici na raznim svjetskim natjecanjima u robotici. Voditelji tih ekipa su profesor Ivica Kolarić i profesorica Jelka Hrnjić.

Filip, Luka i Marin na radionici robotike

Kategorija Rescue Line, za koju se pripremaju naši učenici, ima zadatak programirati robota koji će pratiti linije, prelaziti preko prepreka raznih debljina, obilaziti prepreke, npr. bocu Cole ili kutiju oblika cigle. Nakon tih izazova, trebaju doći u sobu u kojoj bi robot pokupio loptice i stavio ih u odgovarajući prostor.

Osim ove kategorije postoje i sljedeće kategorije: Speed Line Follower, Robo Bowling, Rescue Line Beginner, Rescue  Maze, Rescue Simulation, On Stage, On Stage Advanced, Soccer Light Weight, Soccer Open.

Ovaj posjet realiziran je u okviru projektaPrimjena programiranja – Arduino i roboti: Fischer i Hexapod, a koji je podržan od Hrvatskog saveza informatičara.

Slijede pripreme i rješavanje zadataka u našoj školi, a na jesen planiramo sljedeću radionicu u Zagrebu gdje bi našim robotima dodali motore i, uz pomoć 3D printera, kliješta za podizanje i prenošenje loptica. Cilj nam je pripremiti se za natjecanje RoboCup Junior koje će se održati 24. 11. 2018. u Zagrebu. To je natjecanje prvi korak za međunarodna i svjetska natjecanja iduće godine.

Na fotografijama u prilogu prikazani su detalji s radionice u  kategorijama Rescue Line, On Stage i Soccer Open.

Autor: dr. sc. Ljiljana Miletić, prof.
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 1364
Vezane fotografije
 
 
Siječanj 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici