Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
06.06.2018. u 08:54
 

Naši matematičari najbolji

 

Dana 25. svibnja 2018. godine šestero naših učenika u pratnji profesorica Magdalene Srdarević i Lidije Božić sudjelovalo je na ekipnom natjecanju iz matematike Mathema u Koprivnici u organizaciji Udruge mladih koprivničkih matematičara.

Naši matematičari najbolji

Cilja natjecanja je poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike kroz timski rad. Sudjelovalo je više od tisuću učenika osnovnih i srednjih škola iz Čakovca, Zagreba, Zaboka, Koprivnice, Jastrebarskog, Virovitice, Nove Gradiške, Osijeka, Bjelovara, Varaždina, Daruvara, Belog Manastira i Požege.

Naša škola nastavila je tradiciju odličnih rezultata od prošle godine kada su naši učenici osvojili drugo i treće mjesto. Ove godine rezultati su bili još i bolji.

Ekipa prvih razreda u sastavu Ivan Zeba (1.b), Šimun Banović (1.b) i Luka Babić (1.a) pod mentorstvom profesorice Magdalene Srdarević osvojila je 1. mjesto u svojoj kategoriji ostavivši iza sebe 38 ekipa prvih razreda srednjih škola.

Ekipa drugih razreda u sastavu Matej Blašković (2.a), Fabijan Ereiz (2.b) i Ivan Pejić (2.a) pod mentorstvom profesorica Lidije Božić i Ljiljane Miletić osvojila je 2. mjesto u svojoj kategoriji, ostavivši iz sebe 37 ekipa drugih razreda srednjih škola. Bolja od njih bila je samo Gimnazija iz Čakovca.

Učenicima je to prilika za druženje, stvaranje novih poznanstava, stjecanje iskustva na natjecanjima i rješavanje zadataka kroz timski rad.

Kada su rezultati ovako odlični, svi zajedno možemo biti ponosni na učenike koji cijelu godinu vrijedno rade, kao i na mentore koji prepoznaju darovitost i svojim znanjem potiču učenike na napredovanje.

Autor: Aktiv matematike i informatike
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 2031
Vezane fotografije
 
 
Siječanj 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici