Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
26.11.2018. u 08:12
 

''Gimnazijski sveznadar''

 

U petak, 23. studenoga 2018. godine u prostoru školske knjižnice u večernjim satima održan je kviz za gimnazijalce. Svi zainteresirani učenici imali su priliku prijaviti se na kviz te provjeriti svoje znanje.

''Gimnazijski sveznadar''

Za prvi ovogodišnji kviz, pod nazivom ''Gimnazijski sveznadar'' zaslužni su organizatori, učenici 4.b razreda: Karla Markulin, Mislav Perić, Vladimir Đurđević i Karlo Gjogolović te njihov mentor prof. Čevapović, ali i prof. Siluković i Puljašić koji su dali svoj doprinos u organizaciji kviza.

Uvodnu riječ održala je ravnateljica dr. sc. Vesna Vlašić kojom je pozdravila prisutne učenike i profesore te svim natjecateljima zaželjela sreću i što bolji plasman u kvizu. Na 50 pitanja iz raznih područja poput matematike, fizike, biologije, književnosti, filma, glazbe te ostalih znanosti i umjetnosti odgovarale su 22 ekipe u tročlanim timovima. Nakon prvog niza od 25 pitanja, gimnazijalci su saznali svoje bodove koji se u konačnici zbrajaju s bodovima drugog kruga. Da su sastavljena pitanja različite težine, vidjelo se po točnosti odgovora. Na pitanje koje glasi: Od grčke riječi „mjesto ispaše“, kako zovemo manje ili veće skupine ljudi koje nemaju stalna boravišta, nego se neprekidno sele? Svi natjecatelji znali su da je riječ o nomadima. Također 100% riješili su i posljednje pitanje u kojem su trebali nastaviti niz brojeva (barem dva broja): 1, 4, 9, 16,... Nije bilo teško zaključiti da se radi o kvadratima brojeva. No, nitko od natjecatelja nije znao za Paula Allena koji je uz Billa Gatesa 1975. osnovao softversku tvrtku Microsoft, bio vlasnik NBA kluba Portland Trail Blazers i NFL momčadi Seattle Seahawks, a preminuo je u listopadu ove godine.

Najbolje plasirani tim imao je 86% točnih odgovora, drugoplasirani tim 80% te trećeplasirani 73%. Najlošiji tim točno je odgovorio na 43% postavljenih pitanja.

Voditeljica kviza, Karla Markulin, rekla je kako je izrazito zadovoljna zbog velikog odaziva učenika svih generacija te podrške profesora, posebno njihovog mentora. Uz ugodnu atmosferu i dobru zabavu, učenici su naučili nešto što do sada nisu znali. Istaknula je da se trud i uloženo vrijeme za sastavljanje i smišljanje pitanja te cjelokupnu organizaciju kviza isplatio, što se vidjelo po pozitivnim reakcijama sudionika.

 

Rezultati kviza:

  1. mjesto: ekipa IZBORNICI: Jakov Jurčević, Šimun Pavković i Franko Rajič
  2. mjesto: ekipa JEDINSTVENI OBLICI KONTINUITETA U PROSTORU: Marko Blažević, Veronika Tolić i Sandra Kupfer
  3. mjesto: ekipa BEZIMENI: Marko Flajsig, Andrej Horvat, Lovro Margetić.

 

Čestitamo svim natjecateljima koji su sudjelovali u gimnazijskom kvizu s posebnim naglaskom na pobjedničku ekipu. Zahvaljujemo učenicima 4.b razreda na iskazanom trudu i utrošenom vremenu te promicanju znanja među gimnazijalcima. Uz to, nadamo se da će naši učenici imati priliku u bližoj budućnosti okušati se u još nekom od gimnazijskih kvizova.

Autor: Laura Kuretić, 3.b
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 1627
Vezane fotografije
 
 
Lipanj 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici