Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
29.11.2018. u 09:23
 

Međunarodno natjecanje RoboCup Junior 2018.

Marin i Luka na međunarodnom robotičarskom natjecanju

 

Međunarodno natjecanje RoboCup Junior 2018. na kojem je sudjelovalo osim ekipa iz Hrvatske i ekipe iz Njemačke, Slovenije, Slovačke i Bosne i Hercegovine, održano je 24. i 25. studenoga u Zagrebu. Sudjelovalo je preko 200 natjecatelja u sljedećim kategorijama: Speed Line Follower, Robo Bowwling, Rescue Line Beginner, Rescue Line, Rescue Maze Beginner, Rescue Maze, Rescue Simulation, On Stage, On Stage Advanced, Soccer Beginner, Soccer Light Beginner, Soccer Light Weight, Soccer Open.

Marin i Luka na međunarodnom robotičarskom natjecanju

Učenici Gimnazije Marin Francuz i Luka Margetić natjecali su se u kategoriji Rescue Line koja ulazi među najzahtjevnije kategorije na natjecanju. Prvi dan učenici su sa svojim robotom vozili četiri različite staze, a drugi dan još jednu. Od mogućih pet vožnji robota gledala su se četiri najbolja rezultata. Zadatak robota je bio prijeći zadani put na kojem je bilo mostova, zapreka, ležećih policajaca i slično te ući u sobu. Tamo su bile kuglice koje je trebalo staviti u za to predviđeni prostor.

Naši su učenici zauzeli osmo mjesto što je izvrstan rezultat s obzirom na prvo sudjelovanje na ovakvom natjecanju. Ispred naše škole plasirane su ekipe koje već nekoliko godina sudjeluju na ovakvim natjecanjima (iz Zagreba, Otočca i Karlovca). Prvo plasirana ekipa u ovoj kategoriji odlazi na Svjetsko natjecanje u Australiju, a druga na Europsko natjecanje u Njemačku.

Natjecatelji su ovim natjecanjem stekli mnogo iskustva i usmjerili se prema daljnem kreiranju i programiranju robota. Želimo mnogo uspjeha u nadolazećim natjecanjima Marinu, Luki i mentorici Ljiljani Miletić.

 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 1800
Vezane fotografije
 
 
Kolovoz 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici