Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
20.02.2019. u 09:52
 

Drugi „Gimnazijski sveznadar“

 

U petak, 15. veljače 2019. godine, u 18 sati u školskoj knjižnici održan je kviz "Gimnazijski sveznadar". Svi koji su se htjeli zabaviti, a pritom saznati neke nove informacije iz raznih područja, mogli su sudjelovati u kvizu.

Drugi „Gimnazijski sveznadar“

Drugi Gimnazijski sveznadar u ovoj školskoj godini organizirali su pobjednici prošloga kviza: Jakov Jurčević, Franko Rajič i Šimun Pavković. Njihovi mentori, prof. Čevapović i prof. Siluković pomogli su im u cjelokupnoj organizaciji te sastavljanju pitanja.

Kviz je osmišljen poput pub kvizova koji se održavaju u Caffe baru Teatro u Požegi, ali s nešto manjim brojem pitanja. Gimnazijalci nisu odgovarali na 60 pitanja, već na 50 pitanja podijeljenih u 2 kruga koja su obuhvaćala znanja iz povijesti, medijske kulture, geografije, prirodnih znanosti, glazbe, sporta i umjetnosti. Osim teoretskih pitanja, na početku 2. kruga natjecatelji u timovima od 3 člana rješavali su pitanje procjene koje bi u slučaju izjednačenog rezultata odlučilo pobjednika. Na neka pitanja sudionici su s lakoćom odgovarali, dok su na neka uz puno više razmišljanja teško dolazili do točnih odgovora. Najviše timova, čak 14 od ukupno 15 znalo je za Veneru, jedini planet vidljiv golim okom, a najmanje učenika sjetilo se modne marke Philipp Plein koja je bila prikazana na fotografiji. Prvoplasirani tim imao je 83% točnih odgovora, drugoplasirani tim 74%, a trećeplasirani tim znao je 69% postavljenih pitanja.

Rezultati kviza:

  • 1. mjesto: ekipa KOČNIČARI: Antonija Antonić, Valentina Antunović i Lovro Barbir
  • 2. mjesto: ekipa DONČIĆ: Bruno Pavlović, Lovro Hudeček i Ana Skukan
  • 3. mjesto: ekipa PRIRODNA IZVORSKA VODA: Tomislav Ilić, Karla Kučan i Laura Zanetti

Čestitamo svim natjecateljima jer su korisno iskoristili svoje slobodno vrijeme te pokazali znanje odgovaranjem na postavljena pitanja. Posebno pohvaljujemo najuspješnije među njima, Antoniju, Valentinu i Lovru koji su za izvanrednu riješenost kviza kao nagradu dobili knjigu "Vuci", autora Milutina Cihlara Nehajeva. Pohvale i organizatorima na iskazanom trudu i utrošenom vremenu tijekom priprema za kviz.

Autor: Laura Kuretić, 3.b
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 2298
Vezane fotografije
 
 
Studeni 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici