Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
04.03.2019. u 09:59
 

Croatian Makers liga, fizičko kolo

 

Gimnazija je po treći put bila domaćin fizičkog natjecanja Croatian Makers lige održanoga 27. veljače.

Croatian Makers liga, fizičko kolo

Ove školske godine provedena su dva online natjecanja, a fizičko kolo bilo je treće po redu natjecanje u tekućoj školskoj godini. Prisutne ekipe pozdravila je ravnateljica Gimnazije dr. sc. Vesna Vlašić.

Natjecanje je provedeno u dvije dobne skupine. Mlađa dobna skupina uključuje učenike od 1. do 5. razreda osnovne škole, a starija dobna skupina učenike od 6. do 8. razreda osnovne škole. Nastupile su ekipe: OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške, OŠ braće Radića iz Pakraca, OŠ Dragalić, OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva, OŠ „Matija Antun Relković“ iz Davora, OŠ Antuna Kanižlića iz Požege i Udruga informatičara Požeško-slavonske županije.

Natjecatelji su imali 90 minuta za rješavanje zadataka. Zatim su svoje programe prebacili na robote i pred komisijom pokazali što njihov robot radi.

I starija i mlađa dobna skupina imali je jednake staze, a starija dobna skupina morala je programirati robota da prepoznaje boju na koju naiđe na svojem putu. Učenici su programirali robota mBot, a trebao je razlikovati crvenu, plavu i zelenu karticu uz pomoć senzora za boju.

U Gimnaziji se pripremaju učenici Udruge informatičara: Fran Josipović, Dino Milevoj, Jure Miličević, Šimun Klarić i Nina Milevoj. Oni su učenici 7. razreda Osnovne katoličke škole u Požegi i na ovom natjecanju osvojili su najviše bodova. Učenike Udruge za ovo kolo pripremala je profesorica gimnazije dr. sc. Ljiljana Miletić.

Autor: dr. sc. Ljiljana Miletić
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 580
Vezane fotografije
 
 
Svibanj 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici