Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
19.03.2019. u 10:59
 

Povodom Dana grada

Posjet veleposlanika Gimnaziji

 

12. ožujka 2019. godine, povodom obilježavanja Dana grada, našu su školu, kao jednu od najstarijih ustanova u Republici Hrvatskoj, posjetili veleposlanici i njihovi zamjenici.

Posjet veleposlanika Gimnaziji

Posjetu su prisustvovali veleposlanik Republike Koreje njegova Ekselencija Park Won-sup i konzul u Veleposlanstvu Republike Koreje Donghee Lee, veleposlanik Kraljevine Nizozemske njegova Ekselencija Henk Voskamp i njegova kolegica gđa. Nataša Galo Samac, zamjenica veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država Victoria Taylor te ministar savjetnik u Veleposlanstvu Republike Slovenije Matjaž Marko.

Također su nas posjetili prof. dr. sc. Damir Ježek, dekan Prehrambeno-biološkog fakulteta u Zagrebu, te dr. sc. Rahela Jurković.

Nakon uvodnih riječi i pozdrava ravnateljice dr. sc. Vesne Vlašić, učenici izborne nastave iz geografije i povijesti Ena, Lovro, Fabijan, Lara i Helena, predstavili su našu školu kroz prigodnu prezentaciju koju su napravili pod vodstvom profesorica Marine Farkaš i Sanje Musil.

Učenici su postavljali  vrlo zanimljiva pitanja našim gostima na koja su oni vrlo rado odgovorili. Tako smo saznali i nešto novo što dosad možda nismo znali, npr. koje su pedagoške mjere za markiranje s nastave u Republici Koreji ili kako izgleda školovanje u Nizozemskoj.

Ubrzo smo se galerijom uputili prema školskome muzeju, gdje su nam učenice izborne nastave Ivana, Daniela, Sara i Paula predstavile zastavu Gimnazije te sadržaj muzeja. Nakon muzeja uputili smo se ka zvjezdarnici gdje su nam je ukratko predstavili učenici Dino i Fran Petar, a naši su gosti uživali u prekrasnom pogledu.

Našim se gostima jako svidio naš grad, a osobito naša škola koja svoju odgojnu i obrazovnu misiju ima još od 1699. godine. Učenici i djelatnici Gimnazije počašćeni su što su upravo oni ugostili veleposlanike i njihove zamjenike. Nadamo se da će ovakvih međunarodnih posjeta u budućnosti biti više jer su izvrsna prilika za usavršavanje engleskoga jezika i razmjenu iskustava.

Autor: Karla Pavić, 3.d
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 710
Vezane fotografije
 
 
Lipanj 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici