Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
21.03.2019. u 08:54
 

TRIBINA

„Mladi i Požega“

 

Prošloga četvrtka, 14. ožujka 2019. godine za vrijeme 3. školskog sata održana je tribina za mlade u organizaciji Savjeta mladih grada Požege povodom proslave Dana grada. U Konferencijskoj dvorani učenici 3. i 4. razreda postavljali su interesantna pitanja na koja su odgovarali gradonačelnik Darko Puljašić i predsjednik Savjeta mladih Grada Požege Ivan Svjetličić. Cilj 2. tribine mladih s gradonačelnikom bio je ukazati na sve pozitivne strane Požege, ali i probleme koji muče mlade te prijedloge za njihovo rješavanje.

„Mladi i Požega“

Svojim govorom ravnateljica dr. sc Vesna Vlašić započela je susret. Pozdravila je sve prisutne učenike i profesore, zahvalila se gradonačelniku te istaknula kako je ova godina posebna jer obilježavamo 320. godišnjicu postojanja Gimnazije. Nakon uvodnih riječi ravnateljice, tribinu za mlade započeo je gradonačelnik.

Kakve su mogućnosti mladih poduzetnika grada Požege? Kada će Gimnazija dobiti svoju sportsku dvoranu i zašto su prestali radovi na izgradnji dvorane Osnovne škole Dobriše Cesarića? Kako se mladi mogu uključiti u donošenje odluka kojima bi mogli utjecati na svoju budućnost?- samo su neka od pitanja koje su uputili naši učenici gradonačelniku. Osim toga, sudionici tribine dotakli su se aktualnih tema poput kina koje nedostaje u Požegi, otvaranja novih radnih mjesta te glazbenih sadržaja koje nudi naš grad.

Na kraju ovog zanimljivog susreta gradonačelnik je rekao da smo mi mala sredina, ali bogata kulturom i tradicijom, a ponajviše vrijednim i marljivim ljudima. Poručio je gimnazijalcima kako politikom mogu utjecati na svoju budućnost te pozvao mlade da se uključe u politički život grada Požege jer samo zajedničkim snagama možemo napredovati i osigurati bolji život za sve nas.

Autor: Laura Kuretić, 3.b
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 816
Vezane fotografije
 
 
Lipanj 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici