Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
03.04.2019. u 14:53
 

Dani medijske pismenosti

Posjet Hrvatskoj radioteleviziji

 

U četvrtak, 28. ožujka 2019., filmska i novinarska skupina Gimnazije posjetile su HRT u Zagrebu.

Posjet Hrvatskoj radioteleviziji

  Učenici su u sklopu Dana medijske pismenosti koje organizira Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, posjetili Hrvatsku radioteleviziju. Posjet se sastojao od obilaska sjedišta HRT-a, predavanja i snimanja vijesti. Cilj ovakvih posjeta je osvješćivanje mladih o potrebi medijskog obrazovanja.
  Učenici su imali priliku posjetiti razne studije i režije, poput studija u kojem se trenutno snima emisija Žene povjerljivo i studija i režije Dnevnika.
Nakon obilaska, za naše gimnazijalce bilo je organizirano predavanje Kako biti televizijski novinar koje im je održao snimatelj i videonovinar Darko Flajpan. Na predavanju su učenici mogli saznati razne zanimljive informacije - od toga da je na HRT-u zaposleno više od 2 500 ljudi do samog tijeka nastajanja jednog televizijskog priloga.
  Budući da su naučili teoriju, učenici su trebali sami napisati po jednu televizijsku vijest iz raznih kategorija poput sporta, politike ili mode i društvene scene. Vijesti koje su sami napisali potom su snimili u probnom studiju. Nakon snimanja vijesti, učenici su posjetili studio Zagrebačke panorame te upoznali neka od zaštitnih lica HRT-a: Maju Sever i Zorana Vakulu.
  Gimnazijalci su se u Požegu vratili prepuni pozitivnih dojmova. Osim što su zavirili iza kamera i otkrili nove informacije o radu jedne velike državne televizije, požeški gimnazijalci iskusili su i sami čari posla televizijskog novinara. Tko zna, možda ćemo upravo zbog ovog projekta, za par godina na ekranima gledati još jedno požeško lice?!
 

Autor: Mateja Ostojić, 3. b
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 828
Vezane fotografije
 
 
Lipanj 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici