Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
10.04.2019. u 14:50
 

Učenici naše Gimnazije u finalu Ponosa domovine

Ponosni na gimnazijalce

 

Natjecanje "Ponos domovine" srednjoškolsko je natjecanje u formi kviza kojim se provjerava znanje vezano uz Domovinski rat i odgoj, hrvatsku povijest i geografiju, ekologiju, religiju, moral i etiku, energetsku učinkovitost i opću kulturu, a naši su se učenici i ove godine plasirali u završnicu koja se održavala u Zagrebu od 4. do 6. travnja 2019. godine.

Ponosni na gimnazijalce

Put do finala

U projektu su ove godine sudjelovale 63 srednje škole iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine s više od 600 učenika. Natjecanje se sastojalo od dvaju eliminacijskih krugova na kojima su učenici u što kraćem vremenskom periodu što uspješnije trebali riješiti internetsku provjeru znanja sastavljenu od 40 pitanja. Nakon drugoga kruga, troje učenika iz naše škole izborilo je pravo formiranja tročlane ekipe za poluzavršno natjecanje održano u Vukovaru, na kojemu je osim provjere znanja bilo potrebno pokazati i sportske vještine.

Ekipa u sastavu: Andrej Đeraj (4. d) - kapetan, Lovro Garić (2. b) i Luka Del Vechio (2. d), uz mentorstvo profesora Dragana Silukovića, ostvarila je drugo mjesto na poluzavršnom natjecanju i time ostvarila pravo sudjelovanja na završnom natjecanju u Zagrebu.

Završnica u Zagrebu 

Finale natjecanje Ponos domovine 2019. pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, održano je na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman u Zagrebu. Sastojalo se od teorijskoga dijela, provjere sportskih vještina u ukupno šest sportskih disciplina te izrade projekta na temu Krapinski pračovjek. Prezentacija rada pred stručnim ocjenjivačkim povjerenstvom prenošena je uživo na mrežnim stranicama CARNET-a. Naglasimo kako je gimnazijska ekipa ostvarila najbolji rezultat na izradi i prezentaciji projektnog zadatka koji je prezentirao kapetan Andrej Đeraj.

Ekipa Gimnazije Požega u jakoj je konkurenciji u ukupnom poretku osvojila odlično 9. mjesto. Program završnog natjecanja upotpunjen je odlaskom u Hrvatsko narodno kazalište na predstavu Kralj Lear, raznim predavanjima, posjetom HRT-u, obilaskom Gornjega grada te posjetom Družbi Braća Hrvatskoga Zmaja.

Čestitamo dečkima na izvrsno ostvarenom rezultatu, kao i njihovome mentoru, profesoru Silukoviću.

Autor: Andrej Đeraj, 4. e
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 1665
Vezane fotografije
 
 
Prosinac 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici