Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
20.05.2019. u 08:27
 

Kako smo obilježili Dan Europe

 

U četvrtak, 9. svibnja 2019. godine, u gimnazijskoj je knjižnici nizom događanja obilježen Dan Europe.

Kako smo obilježili Dan Europe

Sudjelovali su učenici članovi gimnazijskog debatnog kluba In media res pod vodstvom profesora Stefana Bunjevca dok su polaznici filmske skupine pod vodstvom profesorice Izabele Ivanović prikazali TV reportažu i osmislili zabavne kvizove za kraj.

Članovi debatnog kluba In medias res pripremili su prezentacijsku debatu na temu "Ovaj dom smatra da Europska unija treba biti ekonomska, a ne politička zajednica". Raspravljalo se o prednostima i nedostatcima ekonomske odnosno političke zajednice. Članice afirmacije, Nora Pisker i Martina Tomašević, okupljenima su predstavile tri argumenta: slobodna trgovina, konkurentnost na svjetskom tržištu i očuvanje političkog suvereniteta. Članice negacijske skupine Lucija Đurović i Mateja Ostojić govorile su o prednostima političke zajednice kroz tri argumenta: europski identitet, efikasnost i zajedničko djelovanje te povećanje životnog standarda.

Nakon zanimljive debate, članovi filmske skupine prikazali su rezultate video-ankete. U prikazanoj anketi učenici su građane Požege upitali hoće li izaći na predstojeće izbore za europski parlament te smatraju li da Hrvatska ima koristi od Europske unije.

Susret se nastavio interaktivnim Kahoot kvizom u kojemu su učenici provjerili svoje znanje o Europskoj uniji, a za najbolje uslijedile su i simbolične nagrade.

Autor: Mateja Ostojić, 3.b
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 1003
 
Studeni 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici