Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
23.05.2019. u 09:27
 

Dan otvorenih vrata Gimnazije

 

U petak, 10. svibnja 2019. godine, Gimnazija je obilježila svoj Dan škole i Dan otvorenih vrata. Posjetili su nas učenici osmih razreda te sudjelovali u aktivnostima koje su naši profesori i učenici pripremili kako bi budući gimnazijalci stekli uvid u način rada škole.

Dan otvorenih vrata Gimnazije

Aktiv hrvatskoga jezika i umjetnosti sastojao se od radionica: Jezični labirint, Literarne slagalice i Filmski predah. Osmaši su zaigrali Kahoot te provjerili svoje znanje iz gramatike, a nakon toga imali su priliku pogledati kratki film o našoj školi čiji su autori učenici Gimnazije.

Aktiv društvenih i humanističkih predmeta pripremio je radionice: Kartografsku pismenost, Povijesni vremeplov: Kahoot (Što znam o EU?), Zabavni kutak te Filozofsku (o)čajanku. Mit o Sizifu zaintrigirao je osmaše, a njihova mišljenja na pitanje „Susrećemo li se sa Sizifovim poslom u svakodnevnom životu?“ bila su različita.

Aktiv matematike i informatike organizirao je radionice pod nazivima: Prirodoslovne igre, Slatki matematički zadaci iRobotika: mBot, Fisher, Abilix. Ove radionice vodili su gimnazijalci koji su svojim primjerima pokazali mlađim generacijama zabavnu stranu matematike i informatike.

Na radionici robotike razgovarali smo s učenicima koji su sami napravili pametnu kosilicu.

Možete li nam se ukratko predstaviti?

Ja sam Luka Margetić, a moj kolega je Marin Francuz. Pohađamo drugi razred Gimnazije, prirodoslovno-matematički smjer.

Recite nam nešto o projektu u kojem ste izradili ovu pametnu kosilicu.

Projekt smo radili u suradnji s profesoricom Miletić i drugim učenicima. Sufinancirao ga je Hrvatski telekom. Kosilica koju smo napravili može se pokretati pomoću daljinskog upravljača ili pametnog mobitela.

Ima li i drugih projekata u pripremi zbog kojih bi preporučio osnovnoškolcima da upišu Gimnaziju?

Naravno, na robotici stalno sudjelujemo na raznim natjecanjima i stvaramo nove inovacije, stoga bih svima koje to zanima preporučio da upišu našu školu.

Dvojica su nam učenika ukratko ispričala čime se oni sve bave na robotici i kakve su sve uspjehe ostvarili.

„Zovem se Dino Milevoj, učenik sam 7. razreda i član sam Udruge informatičara Požeško-slavonske županije. Mi smo već 3. godinu za redom prvaci regije za ligu Mbot, a prošle godine smo osvojili 2. mjesto na natjecanju MakeX. Trenutno programiramo robota Mbot i pripremao se za ligu u kategoriji starije dobne skupine. Nedavno smo se plasirali na natjecanje MakeX European Open koje će biti u listopadu 2019. godine u Zagrebu. Na to natjecanje dolazi 86 ekipa iz Hrvatske, ali i ekipe iz ostalih europskih zemalja.“

„Ja sam Filip Jamuljak i idem na robotiku u Gimnaziji. Ovdje se bavimo robotima na platformi: Mbot, Abilix i Fisher. Trenutno radimo na Abilix platformi, uz to dva puta smo išli na natjecanje vezano uz Abilix robote. Na prvom natjecanju osvojili smo šesto mjesto, a na drugom četvrto.“

Aktiv stranih jezika organizirao je radionice pod nazivom: Placement test, Quiz- English culture and civilization i Wordshake.

Aktiv prirodoslovnih predmeta i TZK sastojao se od radionica: Gimnazijske čarolije, Vodeni svijet te Pristojna fizika u malim količinama. Moramo istaknuti kako su naši posjetitelji bili oduševljeni pokusima koje je pripremila profesorica Jelena Gložinić sa svojim učenicima.

Profesori Vukušić i Barić-Pilić organizirali su natjecanje iz starih sportskih igara bacanja kugle te povlačenja užeta. Kuglu je najviše bacio učenik Matej Bošnjak, a u povlačenju užeta pobijedila je šeteročlana grupa 4.c razreda.

Nakon što su sudjelovali u svim radionicama, neki od učenika osmih razreda svoje dojmove i utiske o Gimnaziji odlučili su podijeliti s nama.

„Moje ime je Lucija Miličević i učenica sam 8. razreda Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ u Požegi. Najdraži predmeti su mi matematika i kemija te zbog toga planiram upisati Prirodoslovno- matematičku gimnaziju. Na danu otvorenih vrata gledala sam film u sklopu Aktiva hrvatskoga jezika i umjetnosti, odigrala sam Kahoot i vidjela koliko znam o Europskoj uniji, rješavala sam matematičke zadatke, a posebno mi se svidio pokus Crna mamba. Gimnazijalci su bili jako susretljivi te su odgovarali na sva postavljena pitanja.“

„Ja sam Anja Kovačević, učenica sam 8. razreda Katoličke osnovne škole u Požegi. Najdraži predmeti su mi engleski jezik, hrvatski jezik i biologija i cilj mi je upisati gimnaziju. Radionice iz kemije bile su najzanimljivije, ali sam uspješno riješila i matematičke slagalice te kao nagradu dobila čokoladicu.“

„Moje ime je Matko Rončević, učenik sam 8. razreda Katoličke osnovne škole. Najdraži predmet mi je matematika te se nadam upisati Prirodoslovno-matematičku gimnaziju u koju ide moj stariji brat i koja će mi biti dobar oslonac za daljnje školovanje. Danas mi je bilo zanimljivo, čuo sam mišljenja gimnazijalaca, ali i učenika osmih razreda na različite teme o kojima smo razgovarali kao što je Mit o Sizifu kojega možemo uočiti i u našem životu.“

Autor: Laura Kuretić i Mateja Ostojić, 3.b
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 1094
Vezane fotografije
 
 
Listopad 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici