Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
05.07.2019. u 13:40
 

Upis u 1. razred 2019./2020.

Očekujemo povećanje broja upisnih mjesta

 

Zbog velikog interesa odličnih učenika za upis u našu školu, osobito u prirodoslovno-matematički program, Požeško-slavonska županija je kao osnivač dala Suglasnost Gimnaziji u Požegi za povećanje upisnih mjesta na 24 po razrednom odjelu. Očekujemo da to povećanje odobri Ministarstvo znanosti i obrazovanja u propisanom roku.

Očekujemo povećanje broja upisnih mjesta

Ovogodišnjom Odlukom o upisu Gimnaziji nije odobren upis jednog odjela u program jezične gimnazije, a odobren je upis dva razredna odjela opće i dva prirodoslovno-matematičke gimnazije, po 20 učenika u razrednom odjelu ili ukupno 80 učenika. Time je očekivano pojačan pritisak na upis u odobrene odjele opće i prirodoslovno-matematičke gimnazije u našoj školi.

Stanje na privremenoj ljestvici poretka pokazuje osobito velik interes odličnih učenika za prioritetni upis (1. izbor) u program prirodoslovno-matematičke, ali i program opće gimnazije. Tako na privremenoj ljestvici poretka od 49 odličnih učenika s prvim izborom prirodoslovno-matematičke gimnazije njih 7 zauzima od 41. do 47. mjesta, a istovremeno su prijavljeni na ljestvici poretka za opću gimnaziju gdje zauzimaju mjesta s kojih će moći ostvariti pravo upisa u taj program kao 2. izbor.

Mi u Gimnaziji držimo pedagoški opravdanim i poželjnim udovoljiti interesu tih odličnih učenika za upis u program prirodoslovno-matematičke gimnazije, što je sukladno nastojanjima za jačanjem takozvanog STEM područja na nacionalnoj razini, a naša škola jedina u Županiji izvodi program prirodoslovno-matematičke gimnazije i jedina može udovoljiti takvom učeničkom interesu. Tako bismo istovremeno udovoljili i dijelu odličnih učenika čiji prvi izbor je opća gimnazija, a trenutačno se na privremenoj ljestvici poretka nalaze ispod „prolaznog“ 40. mjesta.

Kao osnivač Gimnazije, Požeško-slavonska županija suglasila se i podržala ovakvo naše mišljenje, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja će povećanje broja upisnih mjesta odobriti nakon završetka prijava obrazovnih programa, 10. srpnja 2019. godine, ovisno o broju i uspješnosti kandidata na ljestvicama poretka.

Sličnu situaciju imali smo prije dvije godine, kad nam je dokinut jedan odjel jezične gimnazije, a broj upisnih mjesta po odjelu povećan s 22 na 24. Tada je zadnjeg dana roka za zaprimanje potpisanih prijavnica (što ih učenici donose razrednicima u osnovnoj školi) pomaknuta tadašnja granica upisa s 44. na 48. mjesto na ljestvici poretka i učenicima s tih dodatnih mjesta omogućeno ispisivanje i potpisivanje prijavnica za dotični program.

Dakle, kandidati koji su na privremenim ljestvicama poretka za opću i prirodoslovno-matematičku gimnaziju ispod 40. mjesta, mogli bi povećanjem upisne kvote na 48 mjesta ostvariti pravo upisa ukoliko se u trenutku završetka prijava u sustav nalaze na tim mjestima!

SRETNO!

Upisno povjerenstvo 

 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 1768
 
Studeni 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici