Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
17.12.2019. u 10:36
 

Gimnazijalci na RoboCupu Junior 2019.

 

RoboCup Junior Zagreb 2019. održan je 14. i 15. prosinca. Ekipa Gimnazije nastupila je u kategorijama Rescue Line: Marin Francuz i Luka Margetić, CoSpace: Filip Jamuljak, Karlo Mroček, Egon Hajpek.

Gimnazijalci na RoboCupu Junior 2019.

U Rescue Lineu programiran je robot za praćenje crte, obilaženje prepreke i rješavanje tzv. "Crvene sobe". Vozile su se tri vožnje, a bodovala su se dva najbolja rezultata. Ekipa Gimnazije, Marin Francuz i Luka Margetić, imali su najbolji rezultat druge vožnje od 12 ekipa koje su se natjecale. Na kraju su zauzeli četvrto mjesto.

Ovo natjecanje bilo je izlučno natjecanje za odlazak na svjetsko i europsko natjecanje. Prve tri ekipe iz Zagreba koje su se plasirale, već nekoliko godina idu na svjetska i europska natjecanja. Iza naše ekipe ostale su ekipe iz Otočca, Splita, Karlovca koje imaju iza sebe puno međunarodnih i svjetskih natjecanja.

Velike čestitke učenicima Marinu i Luki koji su izradili svojeg vlastitog robota i programirali ga za postavljene zadatke.

Ekipa koja se natjecala u kategoriji CoSpace zauzela je sedmo mjesto. Ovo je prvi nastup naše ekipe u navedenoj kategoriji natjecanja i čestitamo im na uspješnom nastupu.

Inače, ovo je najveće robotičarsko natjecanje u Hrvatskoj na kojemu su uspješno nastupile naše ekipe. Marin Francuz i Luka Margetić s pokazanim znanjem na natjecanju nalaze se među najboljim mladim robotičarima u Republici Hrvatskoj u kategoriji Rescue Line.

Mentor ekipa i voditelj na natjecanju bila je profesorica Ljiljana Miletić.

Autor: dr. sc. Ljiljana Miletić
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 216
Vezane fotografije
 
 
Siječanj 2020
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici