Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
04.05.2012. u 11:02
 

Uspješno provedena humaniratna akcija "škole za Afriku"

7.375 - broj satkan od ljubavi

 

Ove smo školske godine tijekom nekoliko uzastopnih humanitarnih akcija pod okriljem UNICEF-a zaradili, skupili i uplatili 4.126,80 kn za "Škole za Afriku", a sa 3.249,00 kn smo se uključili u druge UNICEF-ove aktivnosti kupovinom proizvoda iz zimskog kataloga. Kupljene medvjediće, bilježnice, kalendare, i ostale male poklone pravedno smo podijelili najmarljivijima! Bilo je uistinu zanimljivo i uzbudljivo sve te aktivnosti organizirati i provesti, a učinili smo to sa zadovoljstvom, iskreno se nadajući da ćemo djecu u Africi i ostalim dijelovima svijeta učiniti bar malo sretnijima! Pekli smo palačinke i kolače, pravili sendviče, prodavali voće, izrađivali panoe, pleli šarene afričke narukvice i uživali u afričkoj glazbi, pozvali čak i Garfielda u pomoć oko gurmanskih preporuka – i dobro se zabavili i osjetili sretnima i korisnima jer smo znali da činimo dobro!

7.375 - broj satkan od ljubavi 2.e - razred prof. Čokrlić poveo je Antoniju na ekskurziju u Budimpeštu

U akciji je sudjelovalo cijelo Učeničko vijeće Gimnazije, i ukupno 22 razredna odjela a najviše su se istaknuli 3.d, 2.e, 2.c i 2.a (razredi prof. Ćuže, prof. Čokrlić, prof. Galić i prof. Baloga) koji su bili nezaustavljivi i originalni u prodaji svojih slastica (uz pomoć, vjerujemo, samozatajnih i nezamjenjivih mama čiji su savjeti i iskustvo bili skriveni u izvrsnim predbožićnim  receptima).

Nakon podnošenja godišnjeg izvještaja, primili smo mail iz Ureda UNICEF-a za Hrvatsku koji nas je razveselio, pa koristimo ovu priliku – da ga podijelimo sa svima vama, koji ste njegov primitak omogućili svojom dobrotom:

 

Poštovana (Dubravka),

hvala na kreativnim idejama i fotografijama koje ste podijelili s nama, kao i prijedlozima aktivnosti u kojima ste, sigurni smo, uživali zajedno sa učenicima Vaše škole.

Iznimno nam je drago što ste u cjelokupnu koncepciju aktivnosti, organizaciju i provedbu, uključili učenike motivirajući ih na zanimljiv način čime ste zasigurno ostvarili višestruke koristi, kako za našu, tako i za djecu afričkog kontinenta.

Vjerujemo kako ste kroz zajedničko druženje posvećeno afričkom kontinentu još jednom podsjetili i osvijestili širu javnost da samo zajedničkim snagama možemo stvarati bolje sutra za svu djecu, kao i za generacije koje tek dolaze.

Velike zahvale i kolegama koji su Vam pomogli u provedbi projekta!

Svima u školi želimo puno uspjeha u daljnjem radu kao i u aktivnostima koje predstoje!   Veselimo se daljnjoj suradnji u izgradnji boljeg svijeta dostojnog djece, kako kod nas tako i u zemljama širom svijeta!

Srdačni i topli pozdravi iz ureda UNICEF-a!

Dakle, hvala vam još jednom. Bili ste sjajni!

Još samo jedna napomena.

Ako možete, odvojite malo vremena i pogledajte tri kratka videa (i pročitajte izvrsne popratne članke!) kako bi dobili bolji uvid u život djece u Keniji, Nigeriji i Tajlandu. Vjerojatno niti  ne slutite koliko su bolne (i šokantne) njihove priče:

http://www.unicef.org/infobycountry/kenya_61997.html  ( 3:31)

http://www.unicef.org/infobycountry/nigeria_61813.html (4:12)

http://www.unicef.org/infobycountry/Thailand_61806.html  (3:09)

Njihovi životi nevjerojatno sliče životu siromašne djece u ostalim dijelova svijeta – od Indije, Bangladeša i Pakistana, do Meksika i (ponovno) Benina i Obale Slonovače, gdje UNICEF također nastoji spriječiti ili barem olakšati njihove životne nedaće.

No priču o njima ostavit ćemo za drugi put!

Hvala vam što ste i vi dali svoj doprinos! Ponosni smo na vas!

Uživajte u  svakom vašem danu i  naravno, u - Danima Gimnazije!

 

Mateo Jakoubek,

Predsjednik Učeničkog vijeća i

Dubravka Čokrlić,

Koordinator UNICEF-ovog projekta

 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 140648
Vezane fotografije
 
 
Prosinac 2018
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici