Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
18.06.2012. u 10:16
 

Nikolina i Elena pokazale najbolje znanje o EU na županijskom i regionalnom natjecanju

Djevojke koje osvajaju prva mjesta

 

Gimnazijalke Elena Petek (3.a) i Nikolina Lednicki (3.e) pokazale su najbolje znanje te osvojile prvo mjesto u zanimljivom, ali zahtjevnom kvizu znanja o Europskoj uniji koje je održano 8. svibnja 2012. u Kazamatu Brodske Tvrđave u konkurenciji srednjih škola Požeško-slavonske županije, a zatim i 12. lipnja. 2012. u Galeriji Ružić u Slavonskom Brodu u regionalnom natjecanju s pobjednicima iz Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Obje su razine natjecanja snimane i prikazane na Slavonsko-brodskoj televiziji, Televiziji Slavonije i Baranje te Vinkovačkoj televiziji. Pobjednice finalnog kviza osvojile su put u Zadar na međunarodni seminar pod nazivom "Korijen i krila" u terminu od 3.-8. listopada 2012. u kojemu će i aktivno sudjelovati, a otputovat će u pratnji svoje mentorice prof. Dubravke Čokrlić.

Djevojke koje osvajaju prva mjesta Elena i Nikolina - dvostruke pobjednice

"Bilo je to jako zanimljivo i poučno iskustvo. Naučila sam puno toga o Europskoj uniji i njezinim programima s kojima se do sada nisam susrela, a koji će mi koristiti u daljnjem školovanju. Također, upoznala sam i nove ljude što je definitivno plus. Posebno se radujem međunarodnom seminaru u Zadru, novim poznanstvima i proširivanju svog znanja" - kaže nam Nikolina.

Što treba znati o Europskoj uniji?

Kako i sam naziv govori, kviz znanja o Europskoj uniji obuhvaćao je pitanja o povijesti EU, njezinim institucijama, državama članicama, ekonomskoj i monetarnoj politici, očuvanju okoliša i kulturnog nasljeđa, zaštiti ljudskih prava, obrazovnim programima, ulozi EU na svjetskoj sceni, vanjskoj i sigurnosnoj  politici, međuzavisnosti, suradnji i humanitarnoj pomoći,  te puno drugih korisnih podataka koji čine sadašnjost i budućnost našeg kontinenta i svijeta u kojem živimo.

Trud koji se isplati

"Drago mi što sam sudjelovala u ovom projektu unatoč brojnim školskim obvezama. Znanje koje sam stekla pripremajući se za polufinalnu i finalnu razinu proširilo mi je vidike o Europskoj uniji, njezinoj povijesti i raznim mogućnostima koje ona danas pruža. Veseli me i put u Zadar jer ću ga po prvi put imati priliku vidjeti svojim očima! Naravno da putovanje ne bi bilo putovanje bez druženja i sklapanja prijateljstava, tim više što se radi o međunarodnom seminaru i mnoštvu mladih na jednom mjestu. Hvala profesorici Čokrlić koja nas je uključila u ovo natjecanje, te nam pomagala i poticala nas - jer se uistinu isplatilo."

Približavanje koncepta Europske unije građanima

Na kraju samo još informacija o tome da je natjecanje organizirano u okviru projekta "CROstart", čiji je nositelj Europski dom Slavonski Brod u suradnji s 14 partnera na području pet slavonskih županija i uz potporu Delegacije EU, te da je projekt financiran kroz IPA INFO  2010, s ciljem približavanja koncepta Europske unije hrvatskim građanima.

I naravno – još i poziv da pogledate naše fotografije! Puno smo učili ali i zabavljali se i bilo nam je uistinu lijepo!

Uživajte zajedno s nama u eksponatima Galerije Ružić.

Autor: Engleski klub
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 119022
Vezane fotografije
 
 
Lipanj 2018
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici