Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
02.07.2015. u 09:11
 

Hrvatska reprezentacija na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca

Klara Stojčević - zlatna!

 

Klara Stojčević, učenica 1.a, kao dio peteročlanog tima učenika koji su predstavljali reprezentaciju Hrvatske, pod vodstvom članova udruge Istraživački Centar Mladih, osvojila je zlatnu medalju na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca (IYNT), koji se održao u Beogradu od 19. do 25. lipnja 2015.

Klara Stojčević - zlatna! Klara sa svojim timom i reprezentacijom Kine.

Natjecanje je organizirano za učenike do 16 godina koji se žele baviti znanstvenim radom na područjima kemije, biologije, fizike, tehnike, informatike i astronomije, a natjecali su se timovi iz Hrvatske, Rusije, Bjelorusije, Srbije, Gruzije, Bugarske i Kine.

Hrvatski tim činili su: učenica 1.a razreda požeške Gimnazije, Klara Stojčević,  tri učenika iz Zagreba, Tibor Basletić Požar, Matija Martinčić i Fran Žužić, te  jedan učenik iz Splita, Luka Bulić Bračulj, a njihovi voditelji bili su Lucija Papa i Danko Marušić, članovi udruge ICM-a. 

Klara Stojčević je postala član reprezentacije nakon što je kroz tri kruga Državnog natjecanja mladih prirodoslovaca riješila tri znanstvena problema pod mentorstvom Magdalene Srdarević, profesorice matematike.

Na turniru u Beogradu hrvatski tim zauzeo je prvo mjestu nakon pet znanstvenih borbi, čime je osigurao svoje mjesto u polufinalu, u koje je prošlo 6 od 10 timova. Tamo se susreo s timom Kine i Bjelorusije gdje se ponovno pokazao kao najbolji, te je dospio u finale. U finalu su se sukobili tim Kine, Gruzije i Hrvatske, a na kraju je zbog poprilično jednakih bodova odlučeno da sva tri tima odnose kući zlato.

Klara je izjavila kako je se natjecanje dojmilo, kao i Beograd, gdje su posjetili  Muzej Nikole Tesle i  hram sv. Save. Službeni jezik natjecanja bio je engleski kao i komunikacija s ostalim natjecateljima. Zadnja četiri mjeseca uložila je puno truda i napora u pripreme za natjecanje, ali se na kraju sve isplatilo.

 

.

Autor: Magdalena Srdarević, prof.
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 3471
Vezane fotografije
 
 
Listopad 2015
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici