Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

Škola » Osobna iskaznica » Ukratko o školi

Zadnja izmjena: 14.01.2018. u 09:55

Osnovni podaci o sjedištu i djelatnosti naše Gimnazije

Ukratko o školi

 

Gimnazija u Požegi osnovana je 1699. i ide u red najstarijih prosvjetnih ustanova u Republici Hrvatskoj. Samostalna je srednja škola što izvodi nastavni plan i program opće, prirodoslovno-matematičke i jezične gimnazije.

Glavni ulaz u novu zgraduADRESA:
Gimnazija Požega
Ulica Dr. Franje Tuđmana 4/A
34000 Požega

p.p.613
Hrvatska

TEL:
(034) 316-750


INTERNET ADRESA:
www.gimpoz.hr

E-MAIL:
tajnistvo@gimpoz.hr

 
v.d. Ravnateljica:

Vanda Louč, prof.
 
GESLO:
Non progredi est regredi - Tko ne napreduje, nazaduje.

 
POSEBNA VRIJEDNOST:
Profesorska knjižnica  kao nacionalna spomenička baština i bogate muzejske zbirke starih učila iz prirodoslovnih predmeta.

 

Gimnazija u Požegi osnovana je 1699. i ide u red najstarijih prosvjetnih ustanova u Republici Hrvatskoj. U razdoblju od 1761. do 1776. svrstana je u red visokih škola pod nazivom Academia Posegana, s dva fakulteta - filozofskim i teološkim.

Našu Gimnaziju pohađali su mnogi znameniti ljudi čije je djelo utkano u znanstveni i kulturni identitet Hrvatske i hrvatskog naroda: Vjekoslav BabukićAntun Kanižlić, Dragutin Lerman, Miroslav pl. Kraljević, Matko Peić i J. E. Tomić tek su neki od njih.

Gimnazija u Požegi je samostalna srednja škola koja izvodi nastavni plan i program opće, prirodoslovno-matematičke i jezične gimnazije. Za potrebe Srednje glazbene škole u Požegi izvodi opće predmete iz nastavnog plana i programa za srednju glazbenu školu. Nastava se izvodi u jednoj smjeni, a nastavna godina traje 35 tjedana (32 tjedna za maturante) u dva polugodišta.

U ovoj školskoj godini, Gimnazija Požega ima ukupno 22 razredna odjela sa 655 učenika, od kojih je 406 djevojaka. Četiri razredna odjela srednje glazbene škole pohađa ukupno 55 učenika, od kojih su 36 djevojke.

Središnje stubišteGimnazija je od početka rujna 2009. godine smještena u novoj školskoj zgradi u središtu Požege, u Ulici dr. Franje Tuđmana broj 4/A. Nastava se odvija u suvremeno opremljenim specijaliziranim učionicama i praktikumima, a veliko multimedijsko središte čine knjižnica i čitaonica, multimedijska učionica, konferencijska dvorana s galerijom i muzej. Na krovu je izgrađena zvjezdarnica s vidikovcem. Nažalost, još nije izgrađena sportska dvorana s vanjskim igralištima niti je uređeno školsko dvorište, pa se nastava tjelesne i zdravstvene kulture prilagođava uvjetima što ih omogućuju vanjski tereni Veleučilišta u Požegi, sportska dvorana uz staru gimnazijsku zgradu te multimedijski i učionički prostori u novoj zgradi.

 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 264802
Vezane fotografije
 
 
Svibanj 2018
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici