Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

Škola » Osobna iskaznica » Vizija

Zadnja izmjena: 21.02.2017. u 22:05

Gimnaziju u Požegi u novoj zgradi vidimo kao središte izvrsnosti u hrvatskom obrazovnom sustavu

Vizija

 

Osnovu za postizanje statusa središta izvrsnosti u hrvatskom obrazovnom sustavu Gimnazija u Požegi ima u: jedinstvenom konceptu nove školske zgrade, upotrebi novih informacijskih i komunikacijskih tehnologija u obrazovnom procesu, učeničkim i profesorskim postignućima te bogatom povijesnom nasljeđu i tradiciji uspješnosti.

Vizija Pročelje nove zgrade u noći pod snijegom - Foto: foto Šunjo

1. Novi školski prostor sa suvremenom opremom i naprednim tehnologijama te organizacijom odgojno-obrazovnog procesa u jednoj smjeni s mogućim cjelodnevnim boravkom učenika u školi omogućit će širenje i razvoj različitih aktivnosti izvan nastave te kvalitetniji kontakt između učenika i nastavnika putem konzultacija, dodatne i dopunske nastave, projektne nastave i različitih učeničkih interesnih aktivnosti i družina. Tako ćemo najuspješnije djelovati na prevenciju društveno-neprihvatljivih oblika ponašanja te poticati razvoj učeničkog samopoštovanja i stvaralaštva.

2. Kvalitetan polivalentni prostor i oprema, napredne tehnologije, intenzivan i kreativan pedagoški rad te dovoljno organizacijskog vremena omogućit će održavanje mnogobrojnih i raznovrsnih oblika stručnog usavršavanja, ne samo nastavnika Gimnazije, već i nastavnika i stručnih suradnika ostalih škola, kao i studenata nastavničkih studija iz uže i šire regije.

3. Sprega naprednih informacijskih i komunikacijskih tehnologija i različitih funkcionalnih školskih prostora omogućit će primjenu novih oblika učenja i poučavanja upotrebom Interneta i weba, od individualiziranog samostalnog učeničkog rada do timske nastave u velikim skupinama, od suradničkog učenja u neposrednom živom kontaktu do suradnje u realnom vremenu s kolegama iz bilo koje druge škole ili države.

4. U novoj zgradi ostvarit ćemo jedinstven koncept školskog multimedijskog središta, zasnovan na velikoj knjižnici i čitaonici s muzejskim zbirkama knjiga i učila te najsuvremenijoj informatičkoj i komunikacijskoj opremi. Taj koncept već više godina razvijamo u suradnji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu, Školskim muzejom iz Zagreba, Agencijom za odgoj i obrazovanje te Gradskom knjižnicom i čitaonicom u Požegi. Njegovim potpunim ostvarenjem konačno ćemo kvalitetno zbrinuti zaštićeni knjižni fond i ostale muzejske vrijednosti prikupljene tijekom duge povijesti naše škole, a očekujemo kako će naše multimedijsko središte biti jedno od oglednih u Republici Hrvatskoj.

5. Novi prostori i organizacija pedagoškog dana omogućit će održavanje različitih oblika informiranja i obrazovanja učeničkih roditelja i širega građanstva u velikom rasponu tema prema konceptu cjeloživotnog obrazovanja. Jednako, moći ćemo organizirati kvalitetne izložbe, predstave, koncerte, projekcije, javna predavanja i druge kulturne događaje, čime ćemo potvrditi otvorenost i tradicijski snažnu prosvjetiteljsku ulogu naše Gimnazije u gradu Požegi i Požeškoj kotlini.

6. Ovako zamišljenu i uređenu školu nametnut ćemo kao mjesto za stručno i znanstveno provjeravanje mnogih bitnih suvremenih pedagoških problema, primjerice: mjesta i uloge različitih oblika e-učenja i upotrebe ICT-a u obrazovnom i odgojnom procesu, organizacije rada državne gimnazije u produženom i cjelodnevnom boravku učenika, uređenja i upotrebe multimedijskog središta škole, mjesta i uloge izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti učenika u odnosu na cjelinu nacionalnog kurikula, učinkovitosti različitih metodskih pristupa u osamostaljivanju učenika u učenju, unapređivanja permanentnog stručnog usavršavanja nastavnika i sličnog.

na vrh

 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 189331
Vezane fotografije
 
 
Siječanj 2020
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici