Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

Učenici » Upis u prvi razred » Provjerite svoje predznanje za gimnaziju

Zadnja izmjena: 19.06.2010. u 14:34

Provjerite svoje predznanje za gimnaziju

 
Provjerite svoje predznanje za gimnaziju Koliko znam iz ... ?

Dragi učenici!

Na mrežnim stranicama naše Gimnazije NA NASLOVNICI u rubrici INICIJALNI TESTOVI (kliknite za pristup) objavili smo nekoliko kratkih online predmetnih ispita za samoprovjeru vašeg osnovnoškolskog znanja iz glavnih nastavnih predmeta čije učenje se nastavlja u gimnaziji. Nadamo se kako ćemo time barem malo pomoći vašoj prilagodbi i uspjehu u našoj Školi.

SVRHA ONLINE ISPITA ZA SAMOPROVJERU ZNANJA

Svrha je ovih ispita za samoprovjeru znanja podsjetiti vas na predznanje potrebno za uspješno uključivanje u gimnazijski nastavni program.

Narod kaže kako je svaki početak težak pa je za očekivati neke poteškoće i na početku vašeg školovanja u našoj Školi. Želimo ih što manje, jer vaša i naša očekivanja su ista: što bolji uspjeh u učenju. Jedna od osnovnih pretpostavki za uspješno daljnje učenje u gimnaziji je dobro predznanje stečeno u osnovnoj školi. Vi dolazite iz različitih osnovnih škola i s vrlo različitim stvarnim znanjem i vještinama, a s vrlo sličnim ocjenama (uglavnom peticama).Nama je važno znati nešto o vašem stvarnom znanju kako bismo vas što uspješnije mogli poučavati, a vjerujemo kako bi i vama moglo biti zanimljivo i korisno usporediti vlastito znanje sa znanjem ostalih učenika. Oni koji postignu bolji uspjeh mogu time ojačati svoje samopouzdanje, a oni što ne uspiju, na za njih zadovoljavajući način, mogu odmah lakše procijeniti trebaju li obnoviti ili dopuniti neka znanja.

Svjesni smo kako je ovo tek jedan od mnogih mogućih izbora zadataka i kako ne pokriva podjednako sve važne predmetne teme i područja, ali vjerujemo kako ipak može doprinijeti vašem boljem uvidu u vlastito (pred)znanje potrebno za nastavak školovanja u gimnazijskom programu. U tom smislu, vaše primjedbe su nam dobrodošle pa ih uputite na našu e-mail adresu (urednistvo@gimpoz.hr).

KOME SU NAMIJENJENI ZADACI?

Zadaci su namijenjeni učenicima koji se žele upisati u prvi razred naše Gimnazije. Molimo ostale učenike i posjetitelje našeg mrežnog mjesta da ne upisuju rezultate ukoliko ih i sami budu rješavali, kako bi mogući novi učenici dobili što bolje povratne informacije. Naravno, Internet je medij na kojem vas to možemo tek lijepo zamoliti.

PREPORUKE I UVJETI ZA RJEŠAVANJE ZADATAKA
  1. Rješavanje je anonimno (upisujete nadimak ili izmišljeno ime, odnosno zaporku);
  2. Zadatke rješavajte samostalno, bez tuđe pomoći;
  3. Pri rješavanju zadataka ne koristite knjige, bilježnice niti druge izvore informacija, a nisu dopuštena džepna računala ni matematičke ili druge formule;
  4. Morate upisati odgovor za svako pitanje u pojedinom predmetnom ispitu kako biste dobili povratnu obavijest o uspjehu;
  5. Upis točnih odgovora u zadacima iz testova hrvatskoga i stranih jezika mora zadovoljavati i sva pravopisna pravila;
  6. Ispite trebaju rješavati samo učenici kandidati za upis u gimnaziju.
POVRATNE OBAVIJESTI

Za svaki zadatak dobit ćete obavijest jeste li ga točno ili netočno riješili pa ćete moći usporediti svoj uspjeh po zadacima s učinkom u svakom zadatku svih koji su prije vas rješavali isti predmetni ispit. Istodobno ćete dobiti i ukupan broj bodova za točna rješenja u pojedinom predmetnom ispitu, kako biste se na rang listi mogli usporediti s ostalima koji su rješavali dotični ispit.

Naravno, na Internetu smo pa morate uzeti u obzir kako će netko možda “varati” te neće poštivati zadana pravila i naše zamolbe, što može značajno utjecati na rang listu i prikaz riješenosti pojedinog zadatka. Svejedno, vi ste razumna osoba koja će znati procijeniti vrijednost i važnost svog učinka u ovakvim uvjetima.

Želimo vam mnogo uspjeha u radu i nastavku školovanja u našoj Gimnaziji!

Ravnatelj i nastavnici

Evo još jednom poveznice na INICIJALNE TESTOVE (kliknite za pristup).

 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 216925
 
Studeni 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici