Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

Učenici » Upis u prvi razred » Zašto (ne) upisati gimnaziju?

Zadnja izmjena: 11.06.2018. u 20:46

Sedam glavnih razloga "za" i pet "protiv" upisa u gimnaziju

Zašto (ne) upisati gimnaziju?

 

Jeste li učenica/učenik koji treba upisati neki od gimnazijskih obrazovnih programa? Želite li se upisati baš u našu Gimnaziju? Odgovorite na prethodna pitanja uz pomoć ovog kratkog podsjetnika.

Ovdje vas vodimo u traženju odgovora na sljedeća ključna pitanja:

  • Je li gimnazijski obrazovni program najbolje što trebam upisati?
  • Ako da, koji mi gimnazijski program najbolje odgovara?
  • Kako to mogu znati?
  • Je li baš Gimnazija u Požegi škola koju želim pohađati?
  • Kakva je moja spremnost za nastavak školovanja u gimnaziji?

1. Korak: Pročitajte članak o "Izboru profesije i obrazovanja" (kliknite za pristup) i odgovorite iskreno i objektivno na pitanja navedena u tekstu. Po potrebi potražite dodatne obavijesti te pomoć roditelja prijatelja, poznanika i stručnjaka! Kako biste dodatno provjerili svoje sklonosti prema određenim zanimanjima, možete pregledati elektronički oblik "Vodiča kroz zanimanja" i popuniti upitnik uz taj Vodič o tome koja bi vam se zanimanja mogla svidjeti.

2. Korak: Pogledajte Power Point Prezentaciju vezanu uz ovaj članak o sedam glavnih razloga ZA i pet PROTIV upisa u gimnaziju. Iskreno odgovorite koji razlozi pretežu kod vas? Pogledajte kakav uspjeh postižu naše učenice i učenici na ispitima državne mature u odnosu na vršnjake iz cijele Hrvatske. Je li vam to dovoljno dobro jamstvo za upis u našu školu?

3. Korak: Pregledajte ponuđene gimnazijske nastavne planove i programe, uočite njihove sličnosti i razlike u sve četiri godine školovanja te procijenite koji vam je program najbliži.

4. Korak: Detaljno pregledajte sve članke u ovoj rubrici  (naslovi su gore desno!) i Natječaj za upis u srednje škole. Pratite sve službene obavijesti o postupku prijavljivanja na Natječaj i upisu u 1. razred na našim mrežnim stranicama , na adresi Upisi.hr i stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Ispunjavate li sve propisane uvjete za prijavu na Natječaj za upis u 1. razred gimnazije? Posjedujete li sve potrebne dokumente za ostvarivanje određenih prava? Je li vam sve jasno? Znate li što, kada, gdje i kako trebate učiniti kako biste se uspješno natjecali za upis u željeni gimnazijski program? Ako ne, potražite pomoć onih koji znaju!

5. Korak: Provjerite vlastito predznanje za nastavak školovanja u gimnaziji pomoću naši inicijalnih testova. Jeste li i koliko zadovoljni svojim učinkom? Procjenjujete li kako ste općenito dobro pripremljeni za gimnaziju ili ćete u nekim predmetima morati dopuniti predznanje te poboljšati vještine i navike učenja?

6. Korak: Upoznajte našu Gimnaziju pomnim pregledom ovih mrežnih stranica. Predlažemo vam naredne sadržaje:

7. Korak: Ukoliko je naša Gimnazija vaš najbolji izbor, prijavite se za upis u naše gimnazijske programe prema propisanom postupku i rokovima. Radosno vas očekujemo i želimo vam potpun uspjeh u upisu željenoga srednjoškolskoga programa.

 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 258805
Vezani dokumenti
  • (1.76 MB)
 
Studeni 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici