Tijekom mjeseca prosinca unutrašnji prostor škole zaživio je u božićnome duhu. Učenici su uredili učionice prigodnim dekoracijama koje su uglavnom sami izradili. Na njihovu je inicijativu sastavljeno Povjerenstvo za izbor najljepše uređene učionice.

Povjerenstvo su činile ravnateljica dr. sc. Vesna Vlašić te profesorice umjetnosti Vera Ćuže-Abramović i Eva Grgić. Povjerenstvo je u ponedjeljak imalo zadatak obići sve učionice i po unaprijed zadanim kriterijima ocijeniti i izabrati najljepše uređenu učionicu.

 

1

 

Kriteriji su bili: 1. originalnost, 2. dizajn, 3. tema (predstavljanje razredne ideje). Svaka je članica Povjerenstva ocjenjivala svaki kriterij s maksimalno 10 bodova. Zbrajanjem bodova dobili smo pobjednike: 3.b i 2.c razredni odjel dijele maksimalan broj bodova – 90, a 2.d razredni odjel ima samo jedan bod manje – 89. Uvjet je bio i izrada razredne kuglice za središnji bor u predvorju škole.

 

5

 

7

 

5

 

9

 

9

 

7

 

4

 

9

 

6

 

3

 

6

 

Prvi smo put sudjelovali u uređenju učionice za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja. Dogovorili smo se da ne koristimo božićne ukrase, već da pokušamo izraditi svoje pa kakvi god da bili. Tema nam je bila šarena zemlja čudesa i uživali smo u svakom koraku. Nismo se vodili nagradama, već stvaranjem ozračja koje je nama ugodno i koje nas odvodi u neki drugi svijet...Ako smo barem dio božićnog ugođaja uspjeli prenijeti drugima, uspjeli smo. Spomenimo da smo postigli treći najbolji rezultat. Svima želimo ugodne blagdane!  (Lora Matoš, 2.d)

Proglašenje pobjednika bilo je u utorak u školskoj knjižnici na Vijeću učenika. Ravnateljica dr. sc. Vesna Vlašić tom je prigodom izjavila:

Ove je godine u našoj školi zavladao poseban duh zajedništva, a naročito me veseli činjenica da je poticaj stigao iz učeničkih redova. Učenici su pokazali svoju kreativnost, talent, puno volje i truda u ukrašavanju učionica. I uspjeli su! Božićno je ozračje unijelo radost u našu školu i povezalo nas na poseban način. Zaista sam uživala zajedno s ostalim članicama Povjerenstva i zadatak nam nije bio nimalo lak. Čestitam pobjednicima i već sad se veselim novim idejama.

 

w

 

3

Novinarska grupa

Fotografije: Andrija Perić, 2.c