U subotu su, 11. svibnja 2019. godine, povodom 320. obljetnice Gimnazije u Požegi, otvorene četiri izložbe postavljene u prostoru škole: izložba Gimnazijski retro, izložba PožArta, izložba dizajna te izložba foto-skupine Biolog. Riječ je o izložbama u kojima su sudjelovali bivši i sadašnji učenici i profesori Gimnazije. Svečani program otvorenja u knjižnici Gimnazije vodili su članovi Kreativne radionice učenika gimnazije (KRUG) pod vodstvom profesorice Vere Ćuže-Abramović.

i

Izložbu Gimnazijski retro osmislila je profesorica Vera Ćuže-Abramović uz pomoć nas KRUG-ovaca. Za osmišljavanje čitave izložbe bila nam je potrebna cijela školska godina. Izložba je vezana uz gimnazijske dane od osnutka Gimnazije 1699. godine pa do danas. Sama izložba sadrži različite kutke kao što je kutak sa starim učilima, modni kutak te glazbeni kutak koji se najviše svidio ostalim učenicima ponajviše zbog starog gramafona koji je tijekom odmora često bio uključen. U izložbi je iskorišteno preko 300 fotografija, uglavnom razrednih fotografija bivših generacija Gimnazije.

t

 

r

 

d

Jedan kutak bio je rezerviran i za nas KRUG-ovce koji smo ove godine obilježili 15. obljetnicu postojanja i rada.

Ova je izložba bila veoma lijepo iskustvo. Upoznali smo se s prošlošću Gimnazije, a učenicima je ovo bila još jedna prilika za druženje i upoznavanje.

 

Tekst: Petra Rosipal, 2.b

Foto: Karlo Bleiziffer

Novinarska skupina