Mogu li nam, i kako, knjige pomoći u održavanju zdravlja pojedinca i društva? Koje bismo knjige kao lijek „prepisali“ sebi i drugima – i zašto? Koju bismo literaturu ponudili kao spas vremenu u kojem danas živimo?

Odgovore na ova pitanja ponudila nam je zanimljiva i interaktivna izložba u školskoj knjižnici povodom Noći knjige pod nazivom Ljekovita moć knjige.

O literaturi kao lijeku promišljali su naši knjižničari uz pomoć KRUG-ovaca, koji su izložbu postavljali, i literaraca koji su pisali zanimljive preporuke i osvrte na djela.

Mjesto na ovoj izložbi pronašli su mnogi zanimljivi naslovi poput Koraljnih vrata Pavla Pavličića, Sofijina svijeta Josteina Gaardera, Tkanja života Mirjane Krizmanić, 1984. Georgea Orwela i mnoga druga ljekovita književna djela, ali i ona neknjiževna, stručna poput atlasa i zbirki flore i faune. 

Izložba je postavljena 23. travnja u školskoj knjižnici, a moći će se razgledati i narednih dana. Razlog postavljanja izložbe je obilježavanje Noći knjige koja je ove godine održana diljem Hrvatske pod geslom Ljekovita moć knjige.

U nastavku pročitajte osvrte naših literaraca kao i nezaobilaznu foto-galeriju izložbe.