U okviru međunarodnog testiranja European Common Framework for Classical Languages za latinski jezik naši su učenici osvojili srebrne i brončane medalje!

U Gimnaziji je 16. studenoga 2023. godine prvi put održano testiranje u okviru European Common Framework for Classical Languages za latinski jezik. Projekt se odvija u 33 europske zemlje pod pokroviteljstvom Vijeća Europe. Organizatori su udruga Euroclassica i Hrvatsko društvo klasičnih filologa. Testiranje je provedeno na razini Vestibulum za odvažne učenike drugih razreda koji su se prijavili za sudjelovanje. Učenici su odgovarali na pitanja iz razumijevanja teksta, jezika i gramatike, konteksta, kulture, civilizacije i jezičnog nasljeđa.

Najuspješniji sudionici dobivaju diplome koje su uvrštene u europski okvir poznavanja klasičnih jezika i vrijede kao potvrde o poznavanju latinskog jezika u svim državama članicama Europske unije.

3

Dana 19. lipnja 2024. godine ravnateljica Anita Katić, prof. uručila je diplome učenicima drugih razreda koji su osvojili brončane i srebrne medalje.

Medalje su osvojili učenici: Nika Bokor (2. a), Luka Bošnjak (2. a), Marta Dorontić  (2. a), Dominik Ivančević (2. a), Lora Ledić (2. a),  Erika Mikić (2. a), Ana Miloš (2. a), Lucija Prpić (2. a), Maja Đurić (2. b), Marin Kaprel (2. b), Fran Matković (2. b), Veronika Vidmar (2. c), Margareta Varžak (2. e).

3

1

1

Čestitamo nagrađenim učenicima!

3

 

Tekst: Miriam Jurić, prof.

Foto: Marija Mrkojević, prof.