U petak, 15. listopada 2021. u školskoj je knjižnici otvorena izložba povodom Dana Erasmusa.

Dani Erasmusa i ove se godine održavaju od 14. do 16. listopada, stoga smo odlučili iskoristiti priliku i prisjetiti se svih lijepih događaja koji nas vežu uz taj program.

Naša škola sudjeluje u dva Erasmus+ projekta: Health to Meet You i Tiles -  A Cultural Journey from the Past to the Future. Projekt Tiles okuplja članove Likovne skupine i KRUG-a, koji su na kreativnim radionicama oslikavali i ukrašavali keramičke pločice. Pločice su također dio izložbe.

Aktivnosti obaju projekata dokumentirali su članovi Novinarske skupine, a na ovoj izložbi možete vidjeti izbor fotografija na kojima su zabilježeni najljepši trenuci kao što je naše prvo domaćinstvo u sklopu projekta Health to Meet You u veljači 2020. godine. U organizaciji ovog događaja sudjelovao je velik broj učenika i njihovih mentora kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.

Ideja cijele izložbe bila je pokazati vrijednosti ovih velikih projekata: učenje, osposobljavanje, komunikaciju i poučavanje, a da su upravo to najveće vrijednosti složili su se i naši Erasmusovci koje su članovi Novinarske skupine intervjuirali. Možemo potvrditi kako su to bili iskreni odgovori jer je intervju bio u potpunosti nenadan i neočekivan. Učenica Mia Zekić rekla nam je kako u Erasmus projektu sudjeluje od samoga početka i kako joj je ova izložba potakla mnoga lijepa sjećanja. Također se uvelike veseli ponovo putovati i vidjeti te iste ljude, jer citirajući Miju: „To je bio jedan od najljepših tjedana u mome životu.”. Zatim nam je učenik Emanuel Ćosić rekao da je to i za njega bilo također jedno veliko, nezaboravno iskustvo. Ukazao nam je na važnost i ljepotu upoznavanja novih ljudi i da se uvelike veseli nastavku projekta. Izložba ga je oduševila, a također i cijela organizacija projekta. Učenik Dominik Aga, složivši se s kolegama, rekao nam je kako su izložbom pobuđena mnoga lijepa sjećanja i da ga se cijeli projekt jako dojmio. Nakon otvorenja i razgledavanja izložbe, prisutni su učenici, nastavnici i djelatnici škole mogli pogledati i istoimeni kratki film čiji je autor učenik Emanuel Ćosić. Na svečanom otvorenju izložbe obratile su nam se koordinatorica projekata Marija Mrkojević i pedagoginja naše škole Manuela Zima-Čevapović. Ravnateljica dr. sc. Vesna Vlašić zbog službenog putovanja nije bila prisutna, ali je nagrađena velikim pljeskom zbog podrške i doprinosa projektima.

Izložba je oduševila svoje posjetitelje, što možemo vidjeti po fotografijama. Izložba će se nalaziti u našoj knjižnici ostatak mjeseca listopada pa se nadamo mnogim novim posjetiteljima.

 

Fotografije: Terezija Tomić, 2.a

Tekst: Mia Marinović, 2.a