Susret delegata Europskog parlamenta mladih Hrvatske održan je ove godine u Zagrebu 26. - 30. listopada. Gimnaziju su ove godine predstavljale naše maturantice Anđela Marković, Marta Matoković i Marija Ljubica Nosić.

Svakoga dana predstavnici škola, tj. delegati bili su raspoređeni u različite odbore gdje su se bavili pitanjima važnim za društvo iz pozicije mladih. Tako se Anđelin odbor ENVI bavio temom poremećaja u prehrani, Martin odbor LIBE bio je usredotočen na seksualno nasilje, a Marijin odbor DROI raspravljao je o temama javnih prosvjeda.

Glavna skupština (General Assembly) održana je posljednjega dana kada su delegati predlagali rezolucije, odnosno rješenja problema koja bi se mogla poduzeti. S ponosom možemo reći kako su rezolucije odbora u kojima su sudjelovale naše učenice uspješno prošle! 

Delegati su imali i slobodno vrijeme koje su najčešće ispunjavali zajedničkim druženjem, što je naravno potaknulo neka nova prijateljstva. Naše učenice vratile su se u školu obogaćene novim znanjima i jednim zanimljivim iskustvom.

Delegati Gimnazije, Požega

Radionica

Radionica - rezolucije

Slobodno vrijeme delegata

Marta, Marija i Anđela