Dana 17. studenog 2022. godine, u 17 sati okupili smo se ispred zgrade Gimnazije kako bismo odali počast svim žrtvama i stradalima u Domovinskome ratu i prisjetili se žrtava Vukovara i Škabrnje.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježava se još od 1999. godine, a od 2020. godine, odlukom Hrvatskog sabora, 18. studenoga proglašen je državnim blagdanom – Danom sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i ove je godine prigodnim programom obilježen ispred zgrade Gimnazije. U programu su sudjelovali učenici i djelatnici škole, a vodio ga je profesor Dragan Siluković.

1

Predstavnici svakoga razreda zajedno sa svojim razrednicima zapalili su lampione.

Ravnateljica škole dr. sc. Vesna Vlašić obratila se okupljenima prigodnim govorom. Pozdravnim govorom obratila se i predsjednica Školskog vijeća učenika, učenica Lara Štajdohar te zahvalila na velikom odazivu.

Članovi literarne skupine GimLit sa svojom su mentoricom profesoricom Kristinom Lešić čitali prigodne tekstove, a na samome kraju, profesor Ivo Grbeš predvodio je molitvu.

 

Tekst: Mia Marinović, 3.a

Foto: Marija Mrkojević, prof.