Posjet gimnazijalaca Međunarodnom sajmu knjiga Interliber, Smotri Sveučilišta u Zagrebu i Satiričkom kazalištu Kerempuh...

U petak 11. studenog 2022. godine učenici trećih i četvrtih razreda i učenici koju pohađaju izvannastavne aktivnosti iz Aktiva hrvatskog jezika (dramci, literarci, novinari i knjižničari) sudjelovali su u pratnji profesorica Hrvatskog jezika, knjižničarki i razrednika u terenskoj nastavi u Zagrebu.

1

Cilj je bio Međunarodni sajam knjiga Interliber za učenike trećih razreda i izvannastavnih aktivnosti te Sajam Sveučilišta u Zagrebu za učenike četvrtih razreda. Učenici su također posjetili Satiričko kazalište Kerempuh i drugu scenu istog kazališta Scenu Vidra.

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja domaće i inozemne nakladnike i knjižare, platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja.

Riječ je o sajmu kojeg naši učenici izrazito vole i koji ne propuštaju. Mjesto gdje se susreću sve generacije čitatelja i na kojem se redovno svjedoči stvaranju ljubavi prema knjizi.

1

2

2

Ove se godine održavao u paviljonima 5, 6, 7a i 7, izlagača je bilo više od 250, a cjelodnevni prateći program odvijao se na pozornicama u paviljonima 6 i 7. Imali smo priliku upoznati Jelenu Pervan i Sanju Polak – autorice knjiga iz područja dječje književnosti.

2

Sveučilište u Zagrebu i ove je godine organiziralo Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskom životu, mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu i brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne pri odluci o upisu na fakultet. Ovogodišnja Smotra posjetiteljima će ponuditi i dodatne informacije o diplomskim, specijalističkim i doktorskim studijima koji se izvode na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu, studentskoj praksi i sudjelovanju studenata u različitim domaćim i međunarodnim projektima te o aktivnostima koje se na cijelom Sveučilištu provode s ciljem jačanja internacionalizacije.

Na ovogodišnjoj, 27. Smotri predstavljene su 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu ‒ 31 fakultet i tri umjetničke akademije.
 

Tekst: Irma Tir, 1.e

Fotografije: Marija Mrkojević, prof., učenici