Od sutra, 22. rujna 2020. godine, nastava na daljinu u jednoj smjeni, a nastavni sati traju po 45 minuta!

Poštovani i dragi učenici i roditelji,

od sutra ćemo nastavu na daljinu održavati u jutarnjoj smjeni po aktualnom rasporedu za dvije smjene. Nastavni će sati trajati po 45 minuta, a raspored zvonjenja bit će kao za redovnu nastavu u jednoj smjeni. Nastavnici će s učenicima komunicirati, dostavljati im radne materijale i slati povratne informacije u pravilu u vremenu kad imaju nastavu po rasporedu. Od kraja smjene u petak do početka smjene u ponedjeljak, razmjena radnih materijala i obavijesti nije prihvatljiva. Kad god tehnički bude moguće i pedagoški bolje, nastavnici će koristiti aplikaciju za sastanak uživo „Google Meet“ iz Google učionice otvorene s tom namjenom za dotični razredni odjel.

Očekujemo od svih učenika, nastavnika i roditelja redovitu uključenost te kvalitetnu suradnju u virtualnim učionicama i zbornici. Jednako, sve vas upućujemo na redovito praćenje novih obavijesti na mrežnom mjestu i Facebook stranici naše Gimnazije.

Još jednom napominjemo kako učenik mora biti aktivan u virtualnom razredu svakog radnog dana. Za neaktivnost tijekom cijelog radnog dana, učeniku se upisuje izostanak koji treba opravdati sukladno uobičajenim pravilima i dosadašnjoj praksi. Na neprimjereni način komunikacije unutar virtualnog okružja primjenjivat će se propisane pedagoške i disciplinske mjere. Nastavnici će redovito pratiti aktivnost i slati učenicima kvalitetne povratne informacije o radu i napretku.

Ravnateljica

dr. sc. Vesna Vlašić