OBILJEŽILI SMO DAN VOLONTERA

Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 5. prosinca Međunarodni dan volontera 1985. godine kako bi se naglasila važnost volontera i njihovog dobrovoljnog rada te promicale pozitivne vrijednosti volontiranja. Obilježavanjem Dana volontera želi se ukazati na važnost koju volonteri kroz svoje djelovanje imaju na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. 

Volonteri ne moraju nužno imati vremena; samo imaju srce. – Elizabeth Andrew

Zoom konferencija

Zajedno s Gornjogradskom gimnazijom iz Zagreba, Gimnazijom Matija Mesić iz Slavonskog Broda, Ekonomskom školom iz Požege te humanitarnom udrugom Rafiki obilježili smo Međunarodni dan volontera. Gornjogradska gimnazija bila je domaćin Zoom konferencije na kojoj se svaka škola predstavila volonterskim aktivnostima u svojoj lokalnoj zajednici. Na konferenciji su istaknute aktivnosti poput pomoći životinjama, starijim osobama, socijalno ugroženim skupinama, djeci s posebnim potrebama te različite akcije u zajednici poput sadnje stabala, priklupljanje namirnica za potrebite i sl. 
Nakon predstavljanja škola, volonterka udruge Rafiki ispričala nam je na koji način udruga pomaže siromašnoj i HIV pozitvnoj djeci u Tanzaniji. 

Sudionici projekta EPAS i polaznici Filmske sekcije Gim-Film obilježili su Dan volontera i kratkim videouratkom kojim nas upoznaju s volontiranjem u udruzi za zaštitu životinja SIrius.