Od 15. do 21. veljače 2021. godine, psiholozi će diljem naše zemlje različitim događanjima i aktivnostima promicati ulogu psihologije i psihologa u zajednici pa tako i članovi Društva psihologa Požeško–slavonske županije. 

Hrvatsko psihološko društvo (HPD) po 14. puta organizira Tjedan psihologije s ciljem prikaza različitih aktivnosti kojima psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice.

Događanja ovogodišnjeg Tjedna psihologije po mnogočemu će biti uvjetovana aktualnim okolnostima u kojima živimo. Prije svega je to situacija pandemije bolesti COVID 19 te je u tom smislu za pretpostaviti da će se veliki broj događanja održati virtualno, preko različitih e-sustava koje ćemo koristiti za predstavljanje naših aktivnosti korisnicima i zajednici. Pored pandemije, naše sadržaje svakako će odrediti i stradanja stanovništva u potresima, kako u Zagrebu tako i onog razornog koji je nedavno zahvatio područje Banovine. U sadržajnom smislu, osim pandemije, veliki broj prezentacija uključivat će i teme mentalnoga zdravlja tako da vas u tom smislu potičemo i ovogodišnjim sloganom – Čuvajmo (mentalno) zdravlje!

(Izvor: https://www.psihologija.hr/naslovnica-14-tjedan-hpd.html)

Tjedan psihologije se tradicionalno održava u tjednu u kojem pada 20. veljače, dan kad je 1953. godine utemeljeno Hrvatsko psihološko društvo (HPD)HPD je krovna udruga županijskih psiholoških društava koja će u svojim lokalnim zajednicama obilježiti Tjedan psihologije prigodnim sadržajima iz širokog spektra psihološke djelatnosti.

Program aktivnosti članova Društva psihologa Požeško–slavonske županije možete otvoriti klikom na prethodnu poveznicu, a prilažemo ga ovoj obavijesti u izvorniku uz posebne pozive na sudjelovanje u dva predavanja na daljinu. Sva događanja u 14. tjednu psihologije su otvorena za javnost i besplatna, kako za izvoditelje aktivnosti tako i za publiku.

Iz programa izdvajamo:

 

Uredništvo www.gimpoz.hr