U natjecanju Australian Virtual Challenge, koje je organiziralo Veleposlanstvo Australije, sudjelovalo je 115 timova iz cijele Hrvatske, s ukupno 758 učenika te njihovih profesora i mentora. Učenici su rješavali pet kulturoloških izazova vezanih uz snalaženje na internetu, rješavanje zagonetki i snimanje grupne fotografija u razdoblju od 26. 11. do 18. 12. 2020. U završni krug plasiralo se dvanaest timova koji su osvojili maksimalan broj bodova. Pobijedila je IV. gimnazija iz Zagreba. 

Našu Gimnaziju predstavljala su dva tima.
U timu „Eagles“ (mentorica Maja Janković-Pažin) surađivalo je 5 učenika 3.e razreda: Ena Šimunović, Marta Szas, Anita Marković, Lorena Bošnjak i Ema Mičević-Marušić.
Tim  „WoopWoop“ (mentorica Dubravka Čokrlić) sačinjavalo je 10 učenika 3.a razreda, također uključenih u izvannastavnu aktivnost Engleski klub. To su: Lovro Barić, Petra Čuljak, Lucija Došen, Ana Gotovac, Marija Grozdek, Tina Klarić, Tena Korov, Mila Podrug, Klara Šebalj i Mia Zekić. 
Oba su tima osvojila izvrsnih 39/40 bodova, a tim „WoopWoop“ 3.a razreda se nakon glasovanja zaposlenika Veleposlanstva plasirao na 4. mjesto po zanimljivosti imena svog tima te je nagrađen australskim suvenirima.                                      
Nadamo se kako će se natjecanje održati i sljedeće školske godine jer je ovogodišnje bilo uistinu lijepo iskustvo!