NACIONALNA RAZINA MREŽE ČITANJA

U petak, 13. svibnja 2022. od 12:00 do 13:00 sati u čitaonici školske knjižnice održana je nacionalna razina kviza znanja i kreativnosti „Mreža čitanja" za srednje škole u školskoj godini 2021./2022.

Kvizu znanja pristupilo je 248 učenika iz čitave države, a među njima bile su i naše učenice: Elena Augustinović (3.c), Marija Čokrlić (3.c), Ena Došen (2.d), Ema Ester (4.a), Ana Gotovac (4.a), Mihaela Mikić (3.c) i Ivona Miličić (2.c). Najbolji rezultat postigla je Ena Došen zauzevši 25. mjesto s točno riješenih 89 % kviza. Ni jedna učenica nije imala manje od 64 % točno riješenog kviza što je izvrstan rezultat. Na plasman je, osim znanja, utjecalo i vrijeme u kojem je kviz riješen. 

Sudionici kviza znanja pokazali su zavidno poznavanje sadržaja zadanih književnih djela suvremenih hrvatskih autora kao i biografija samih autora, podataka o ilustratorima, poznavanja opće kulture i dr.:

  1. Jerko Mihaljević: Putar i parizer
  2. Marina Vujčić: Susjed
  3. Jurica Pavičić: Crvena voda

Suvremeni hrvatski pisci

Ovogodišnji izbor naslova pokazao je da su i suvremeni hrvatski pisci itekako zanimljivi za čitanje, što vam naše djevojke mogu potvrditi.

Čestitke učenicima na postignutom rezultatu i njihovoj mentorici školskoj knjižničarki Ivani Kajinić Čenić!