Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, možete ih rješavati i bez informatičkog predznanja.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Natjecanje podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 

Učenici Gimnazije sudjeluju u Dabar izazovu od kada se provodi natjecanje. Ove godine u Republici Hrvatskoj u kategoriji GigaDabar bilo je uključeno 5460 učenika. Našu školu predstavljalo je 27 učenika. Test se sastojao od 12 pitanja, od kojih se svako pitanje bodovalo s jednom bodom.

Među 10 % najuspješnijih 10 je naših učenika i to: Leon Mamić (3. b), Iris Šišić (3. b), Ana Đimoti (2. a), Dino Milevoj (4. b), Matko Leko (3. c), Luka Obućina (4. b), Karlo Pipinić (4. a), Benjamin Varžak (4. b), Toni Barišić (4. b), Damjan Pavličević (3. b).