Državna smotra LiDraNo 2024. održana je u Vinkovcima od 22. do 26. travnja.

Kao i svake godine, učenici Gimnazije Požega sudjelovali su na smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva, poznatijom pod nazivom LiDraNo. Kao jedna od sudionica, iskustva i doživljaje donosim iz prve ruke.

Naša talentirana Eva Svjetličić, učenica 2. c razreda, predstavila se u literarnom izrazu pjesmom A vrijeme, vrijeme prolazi. Na okruglom stolu primila je sjajne pozitivne kritike povjerenstva te poslušala mnoge savjete i smjernice profesionalaca za budući rad. Za Evu je to bilo neopisivo iskustvo, kao i za svakog pisca koji svoju umjetnost želi približiti drugima.

Eva, mentorica i Kristian novak
Eva i mentorica Kristina Lešić u društvu poznatog književnika Kristiana Novaka

Uz Evu, predstavila se i dramska skupina naše škole pod vodstvom profesorice Duške Galić s predstavom To smo mi!

Naši dramci uistinu su raznoliki te dolaze iz svih razreda. Iz prvih razreda to su Antun Bartolović i Marta Malvić dok su druge razrede predstavljali Nea Sliško, Anna Kuzmanović (ja), Lena Starčević, Lana Jakovljević i Margareta Jakobović. Spretni tehničar Kristian Pažin treći je razred, a Zaharije Matijević i Petra Vasilj su maturanti.

Kao članica dramske skupine, u ime svih, mogu reći da su Vinkovci bili nezaboravno iskustvo. Bila nam je iznimna čast predstaviti našu Gimnaziju i svoje talente na čarobnoj sceni Gradskog kazališta "Joza Ivakić" u Vinkovcima. Predstavu smo, naravno, osmislili sami te ju s ponosom izveli, a potom primili razne pohvale i pozitivne kritike cijenjenog žirija.

Dramci
Dramska skupina i voditeljica Duška Galić

LiDraNo, nadamo se da ćemo se vidjeti i dogodine!

 

Autorica teksta: Anna Kuzmanović, 2. d