Dana 26. listopada 2020. godine sudjelovali smo na online seminaru u organizaciji Ureda Europskog parlamenta namijenjenog ambasadorima seniorima.

Pridružili su nam se zastupnici Europskog parlamenta: Željana Zovko, Sunčana Glavak i Karlo Ressler. Zastupnici su se osvrnuli na položaj mladih u situaciji globalne pandemije te istaknuli činjenicu da ova situacija ima snažnije posljedice za mlade, kako zbog njihovog skorašnjeg uključivanja na tržište rada, tako i zbog trenutačnih problema „novog normalnog". Također su se osvrnuli na pitanje rodne ravnopravnosti u politici pri čemu su istaknuli tešku situaciju za žene u vrijeme karantene. 

Gost je bio i saborski zastupnik Domagoj Hajduković koji je pokazao iznimno razumijevanje za program i ponudio vlastito uključivanje. Isto tako, gošća Željka Josić, državna tajnica u Središnjem uredu za demografiju i mlade, nada se suradnji i pomoći kod uključivanja mladih u javnu politiku koja se odnosi na njih.

Predstavnica Foruma za slobodu odgoja Eli Pjaca predstavila je ovogodišnju evaluaciju programa te istaknula dobre i loše strane provedbe. Naša škola istaknuta je kao primjer dobre prakse na temu Online nastava u zemljama Europske unije.

Autorica:

Izabela Ivanović, prof.